Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Никола Минчев: Предмет на разговори е кой ще е външен министър

Никола Минчев: Предмет на разговори е кой ще е външен министър

"Още е предмет на разговори кой ще е новият външен министър. Желанието на ПП-ДБ е това да е Николай Денков. Надявам се това нажежаване на страстите да улегне и в по-спокоен тон да продължат дискусии"

Още е предмет на разговори кой ще е новият външен министър. Желанието на ПП-ДБ е това да е Николай Денков. Надявам се това нажежаване на страстите да улегне и в по-спокоен тон да продължат дискусии. Това заяви в „Събуди се” по NOVA Никола Минчев от ПП-ДБ. По думите му темата не трябва да пречи на попълване на регулаторите, както и продължаващите промени в Закона за съдебната власт.

„Не съм казал, че отстъпваме, просто казвам, че другите приоритети за мен са изключително важни”, заяви Минчев. Той аргументира желанието им Николай Денков да е външен министър с думите, че в противен случай голяма част от външната политика на страната ще е концентрирана в ръцете на ГЕРБ-СДС.„Искаме след ротацията както и ГЕРБ-СДС, така и ние, да имаме възможност по институционален път да работим, защото се получава тази концентрация на външен досег изключително в ГЕРБ-СДС”, заяви Минчев.

Той отчете, че в декларацията за съвместно управление не е записано кой какъв ресор ще получи след ротацията.  Минчев изрази очакване единствените предстоящи избори да бъдат тези за Европейски парламент.„Не мисля, че избори ще доведат до някаква по-позитивна ситуация или мнозинство, което ще очертае по-лесно управление”, заяви Минчев.

Според него от резултатите на правителството и мнозинството в НС ще зависи дали ще има и друга ротация след тази през март. Минчев каза още, че в момента не е фокус на работа подписването на коалиционно споразумение.  Той допълни, че очаква минимални промени в състава на Министерския съвет. „Не мога да кажа конкретни имена, докато всичко не е договорено и официализирано”, заяви Минчев.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега