Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

РЗС: Дръжте се, унгарци, Орбан няма да ви предаде!

РЗС: Дръжте се, унгарци, Орбан няма да ви предаде!

Невероятно е, че в новото хилядолетие европейските либерали, социалисти и бюрократи от Европейската комисия водят война срещу един народ. И то унгарския, който единствен има куража да въстане срещу комунизма и съветската окупация през 1956 г.

Невероятно е, че в новото хилядолетие европейските либерали, социалисти и бюрократи от Европейската комисия водят война срещу един народ. И то унгарския, който единствен има куража да въстане срещу комунизма и съветската окупация през 1956 г. При това бе предаден от Запада и оставен да се бие сам срещу съветските танкове.

Според партия „Ред, законност и справедливост”, която е парламентарно представена, кампанията срещу Виктор Орбан е именно срещу унгарския народ. Защото огромното мнозинство от народа стои зад него. Орбан постигна невиждана в света парламентарна победа с 68% парламентарно представителство през пролетта на 2010 г. Само половин година по-късно неговата партия ФИДЕС спечели съкрушителна победа и на местните избори.

Няма съмнение, че при подобен вот в едни честни избори с висока избирателна активност огромната част от унгарците искат радикална промяна, при това и кадрова. Както и наказание за виновниците за небивалата катастрофа от управлението на социалисти и либерали цели 8 години.

Чест прави на Виктор Орбан, че е истински демократ и не поведе хората, които бяха излезли на улицата през 2006 г., за да свалят със сила бившите комунисти. Той отказа да поеме власт чрез пуч, а само чрез свободни избори. Днес унгарския премиер прави само едно – изпълнява предизборните си обещания. ФИДЕС прие нова Конституция, която намали броя на депутатите от 386 на 200. В нея се отрича давността за нечовешките престъпления към унгарския народ, както по време на фашистката, така и на комунистическата диктатура, предала народа си на съветската армия и убила тогава законно избрания премиер на страната.

Демонизирането на Виктор Орбан преминава нормалните граници. Той е критикуван дори за това, че в основния закон пише „Боже благослови унгарците”, текст от химна на страната, който е от над век и половина – от 1844 г. РЗС счита за недопустими двойните стандарти, които чиновниците от ЕС прилагат към сегашното и предишно унгарско правителство.

Защо ЕС не осъди премиера социалист Ференц Дюрчани за признанието му, че лъже собствения си народ? При това не от време на време, а сутрин, обед и вечер. Затова, че съсипа една цветуща икономика? Нали ЕС е срещу етническите прочиствания? Но не означава ли прочистване на собствения си народ да призовеш младите унгарци да се размърдат и напуснат страната, както го правят българските им връстници. Да не говорим за незаконно употребената сила срещу мирно манифестиращите хиляди унгарски граждани по време на честването на 50-годишнината от унгарското въстание.

РЗС приема Виктор Орбан за най-автентичния десен политик в бившия социалистически лагер. Когато в България през 1988 г. плахо се говореше за гласност и преустройство, а не за смяна на комунизма, Орбан едва на 25-годишна възраст създава младежката партия ФИДЕС за борба срещу комунистическия режим.

През юни 1989 г. той разплака цяла Унгария с невероятна реч при публичната реабилитация и погребение на убития от комунистите Имре Наги. Тогава в прав текст призова съветската армия да напусне родината му. Виктор само на 35 години беше успешен премиер на страната от 1998-2002 г. и я направи член на НАТО. Да не говорим за личната му репутация на вярващ християнин, незамесен в корупция, отличен юрист и баща на 5 деца в момент, когато около водещи европейски политици гъмжи от комични и трагикомични скандали.

На 21 януари стотици хиляди унгарци ще тръгнат от „Площада на героите” в красивата Будапеща в мирен поход в подкрепа на Орбан, както и на новия президент Пал Шмит, срещу когото също се води кампания от тези, които трябва да отговарят пред закона за извършени престъпления. РЗС подкрепя огромното мнозинство от унгарския народ в борбата му за окончателна раздяла с комунизма. Дръжте се, унгарци! Орбан няма да ви предаде. Ако ЕНП продължава така безпринципно да критикува г-н Орбан, ние го призоваваме да потърси възможност за присъединяването на ФИДЕС към Съюза на европейските консерватори и реформисти.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега