Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

РЗС: Партията на Пръмова е перачница на пари

РЗС: Партията на Пръмова е перачница на пари

Преди ден Сметната палата публикува отчетите на партиите за 2012 г. Дори беглият поглед върху документацията на някои партии буди сериозни съмнения за скрито, нерегламентирано финансиране. Такъв е случаят с партията на Меглена Кунева, съобщават от пресцентъра на РЗС.

Преди ден Сметната палата публикува отчетите на партиите за 2012 г. Дори беглият поглед върху документацията на някои партии буди сериозни съмнения за скрито, нерегламентирано финансиране. Такъв е случаят с партията на Меглена Кунева, съобщават от пресцентъра на РЗС.

Според декларираното Движение България на гражданите е получило 18 000 лева от дарения и 14 000 лева от членски внос. Разходите на партията са 4000 лв. са за материали, 3000 – за наем и по 1000 лева за счетоводни и външни услуги. Публичните изяви на представители на тази партия обаче доказват, че разходите им за предходната година надхвърлят в пъти декларираното от тях.

Само изработката на куклите, с които хората на Пръмова редовно организираха театро, надхвърлят тази сума. Да не говорим, че представителите на Националния съвет на партията всяка седмица посещават различни градове в страната. Това е свързано с разноски за хотелски стаи, храна, наем на зали, пътни и рекламни материали. Наред с това откриха свои офиси в различни градове на България. Възниква въпросът с какви средства се поддържат офисите на партията, как се изплащат заплатите на служителите и как са уредени трудовите взаимоотношения.

И най-важните – защо тези разходи не са декларирани по надлежния ред пред Сметната палата и от къде Пръмова е получила пари? По информация на РЗС от учредяването си до днес ДБГ е похарчило над 2 милиона лева. Всъщност партията на Кунева се превърна в една огромна перачница за пари. Към нея потекоха нерегламентирани парични средства от олигарсите на прехода, които искат да си поставят отново удобна кукла на конци на висока позиция в държавата. Вместо на гражданите тази партия спокойно може да се прекръсти на Движение на олигарсите.

РЗС настоява за незабавна проверка от страна на Сметната палата и пълна ревизия на финансовите потоци към ДБГ. Призоваваме да се изпълнят разпоредбите на чл. 43 от Закона за политическите партии /ЗПП/ и получените по нерегламентиран начин средства да бъдат отнети в полза на държавата. Нито една партия до момента не си е позволявала толкова грубо погазване на законодателството. Укриването на приходи и трудови правоотношения са не само нарушения по ЗПП и Кодекса на труда, но извършителите следва да бъдат подведени под отговорност и по смисъла на Наказателния кодекс.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега