Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

РЗС: Защо Георги Гергов още не е арестуван?

РЗС: Защо Георги Гергов още не е арестуван?

Съмнителните сделки на най-богатия свинар в България Георги Гергов вече придобиват колосални размери, след като стана ясно, че е заложил всички активи на Пловдивския панаир в своя полза, съобщават от РЗС в писмо до медиите.

Съмнителните сделки на най-богатия свинар в България Георги Гергов вече придобиват колосални размери, след като стана ясно, че е заложил всички активи на Пловдивския панаир в своя полза, съобщават от РЗС в писмо до медиите.

Повод за това става кредит за 14.7 млн. евро. В тази сделка фирмата на Гергов "Пълдин туринвест", която владее панаира като мажоритарен собственик, се явява поръчител по кредита. А договорът разрешава на Гергов в  качеството си на мажоритарен собственик в "Пълдин туринвест" да вземе до 80% от активите на Пловдивския панаир, за да събере вземанията си. Реално по този начин Гергов се разпорежда и с държавния дял в Пловдивския панаир. Сделката става в момента, когато съдбата на Пловдивския панаир предстои да се реши, тъй като държавата в лицето на Министерството на икономиката води дела с Гергов за мажоритарния пакет.            

Години наред партия „Ред, законност и справедливост” повдига въпроса за злоупотребите на Георги Гергов. Припомняме, че още през 2008 г. народните представители от РЗС Яне Янев и Димитър Абаджиев отправиха редица питания по реда на парламентарния контрол и „Ред, законност и справедливост” внесе сигнали до Главния прокурор, Парламентарната комисия за борба с корупцията и ДАНС относно осъществяваните от Георги Гергов престъпни икономически и финансови схеми, които ощетяват фиска на държавата. А миналата година народните представители от РЗС отправиха актуални въпроси към министъра на вътрешните работи и министъра на икономиката и енергетиката относно защитата на държавния интерес в Международния панаир в Пловдив.            

Необяснимо е защо Георги Гергов, който дължи стотици хиляди на НАП, НОИ и други държавни и общински институции, от години осъществява схеми за пране на пари и източва ДДС е още на свобода, питат от РЗС.            

Досега имаше обяснение и то беше свързано с разпънатия чадър на Първанов над Гергов, но сега е време за действия аналогични на тези, които се случиха с мафиотската групировка в Ловеч. И Пловдив има огромна необходимост да се освободи от престъпната герговизация продължаваща повече от 20 години, допълват от партията на Янев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега