Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

С над 200 000 гласа референдумът срещу джендър идеологията в училищата влиза в парламента

С над 200 000 гласа референдумът срещу джендър идеологията в училищата влиза в парламента

„За нас това е много голяма победа, защото ние събудихме толкова много съвести, толкова много родители, обърнахме внимание на толкова много хора към този проблем, колкото не са събрали някои от партиите в Народното събрание“, посочи той. Шейтанов благодари на всички, които имат принос за постигнатия резултат.

 „За 3 месеца Инициативният комитет за провеждането на референдум за забрана на обучение, възпитание и пропаганда, свързани с промяна на пола, с активната помощ на БСП, събра 208 269 подписа.“ Това съобщи съпредседателят на ИК Владимир Шейтанов на пресконференция в Народното събрание. 

„За нас това е много голяма победа, защото ние събудихме толкова много съвести, толкова много родители, обърнахме внимание на толкова много хора към този проблем, колкото не са събрали някои от партиите в Народното събрание“,  посочи той. Шейтанов благодари на всички, които имат принос за постигнатия резултат. 

„На първо място, това са хората от Инициативния комитет, които не пожалиха нито усилия, нито средства, за да постигнат тази цел. На второ място, това е Българската социалитическа партия, която застана стабилно зад нас и със своя организационен ресурс бе с решаващ принос за събирането на тези подписи. Ние пуснахме писма до политическите партии в Народното събрание, търсейки подкрепа за нашата дейност, но за съжаление или за техен срам, те не се отзоваха на нашата покана“, каза още той. 

„С провеждането на референдума искахме най-напред да заострим вниманието на цялата общественост на България, включително на родителите, които, угрижени от сутрин до вечер, работещи на по една, на по две, на по три работи, за да изкарат прехраната на децата си, понякога не знаят какво точно се случва в училище. А все повече сигнали от цялата страна има, че не се случват лицеприятни неща“, заяви съпредседателят на ИК и на БСП Ирена Анастасова. „Не само по време на тези 3 месеца, в които събирахме подписите, а и преди това, като народни представители, сме акцентирали върху прояви, които стигаха до нас чрез родители, чрез ученици от по-големите класове на опити да се заобиколи Конституцията, на опити да влязат в училищата различни НПО-та и всякакви опити да се прокара джендър идеологията в училищата“, подчерта тя.

Анастасова също изказа благодарност: „На колегите от Инициативния комитет, на всички структури на нашата партия по места, които се включиха активно в събирането на подписи, въпреки редицата други ангажименти, които имат и на всички доброволци, които се отзоваха. Надявам се да сме събудили гражданското общество в България и да сме достигнали до повече български семейства, за да разберат, че опасността е реална.“ 

„Събраните подписи позволяват по закон въпросът да влезе в парламентарната зала, където да се вземе решение за насрочване на референдум. Но виждаме какво е отношението на мнозинството изобщо към темата за референдуми и допитване до народа – съмнявам се, че биха допуснали и този референдум. Още повече, че само преди седмица това същото управляващо мнозинство прие Закона за домашното насилие, в който, зад красивите текстове за борба с домашното насилие, се крие посегателство върху децата, обучение и образователни програми от неправителствени организации, завеждане на дела от непълнолетни деца срещу родителите им за насилие чрез бездействие, което до ден днешен никой не обясни какво е.“ Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

И добави: „Когато това „евроатлантическо“ мнозинство одобри такъв закон и отхвърли вече един референдум за еврото, се съмнявам, че те ще узреят и за допускането на този втори референдум. Но темата тепърва започва. Ще влезе в зала и всеки ще си каже.“ Тя обърна внимание: „Вижте и прочетете какво се случва вече в доста европейски държави и някои американски щати. Започна вълна срещу джендър идеологията в училищата. В няколко европейски държави има вече много силно гражданско движение срещу това. Народите на Европа започнаха да се събуждат за опасността.“ 

„Ние винаги сме казвали следното - хората над 18 години са свободни да решават своята сексуална ориентация и своя живот. Но до 18 години с всички сили ще се борим децата да не бъдат облъчвани, обработвани от малки за смяна на пола, хормонална терапия, избор на пол, различен от биологичния, с който са родени. Нашата грижа е за децата до 18 години. И разчитаме, че в Европа и в света това движение ще се засилва. Именно защото това е кауза. Защитата на децата за нас е кауза“, категорична бе Корнелия Нинова. Тя увери, че социалистите ще се борят българските народни представители да подкрепят провеждането на референдума. „По-важното е колко хора ще излязат да гласуват на този референдум и какво ще кажат. Убедена съм, че повечето от тях ще кажат НЕ на джендър идеологията в училищата и детските градини“, заключи Нинова.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега