Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

С редица демонстрации за употреба на ел. тротинетки премина кампанията „FIXирай скоростта“

С редица демонстрации за употреба на ел. тротинетки премина кампанията „FIXирай скоростта“

Зад каузата застанаха Община Бургас, Областна дирекция на МВР, Пътна полиция, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ и Младежкия международен център.

С демонстрации за безопасна употреба на електрически тротинетки, лов на съкровища, много награди и емоции премина инициативата на Община Бургас „FIXирай скоростта“. В събитието, което се състоя на площад „Св. св. Кирил и Методий“ с водещ Артьом Анатолиевич – Арти, взеха участие много младежи и млади семейства с деца.

Лятото е сезонът, когато най-често се използват велосипеди, тротинетки, скутери, ховърбордове и други електрически превозни средства, особено от учениците, които излизат във ваканция. Тези превозни средства, освен че могат да бъдат много удобни, често се превръщат в опасност за всички придвижващи се в споделена градска среда.

Кампанията е по идея на кмета Димитър Николов и е насочена към заостряне на вниманието на подрастващите към правилата, скоростта и местата за безопасна употреба на електрически превозни средства в градска среда, като електрически тротинетки и скутери.

Зад каузата застанаха Община Бургас, Областна дирекция на МВР, Пътна полиция, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ и Младежкия международен център.

На площад „Св. св. Кирил и Методий“ бе обособена зона за ползване на тротинетки.


Снимка: Община Бургас

Демонстрации, свързани с безопасна употреба на електрически превозни средства, направиха Михаил Стоянов и Евани Попдончева.

18 отбора се включиха в ловът на съкровища /трежър хънт/, като участниците има за задача да преминат 8 точки на различни места в града и да отговорят на въпроси или предизвикателства, свързани с карането на тротинетки и скутери.

В края на предизвикателството в градска среда всички участници получиха награди – светлоотразителни ленти, стикери, раници, фарове и каски, които са задължителни при употреба на електрически скутери.

Кампанията “FIXирай скоростта” ще бъде основен акцент в лятната програма на Община Бургас, с фокус върху младежките събития.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега