Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Сачева: Отварянето на ресторантите няма да е проблем, ако се спазват мерките

Сачева: Отварянето на ресторантите няма да е проблем, ако се спазват мерките

Според нея трябва да се намери верният баланс

„Заповедта на здравния министър гласи, че заведенията ще отворят на 1 март. Имаме известно намаление на броя на заразените днес спрямо вчера. Данните ще продължават да бъдат динамични. Тази тема е изключително трудна поради факта, че трябва да се намери верният баланс, но смятам, че ако ресторантите се отворят със съответните ограничения, няма да има проблем”. Заяви за NOVA социалният министър Деница Сачева.

По думите й пандемията е изсветлила част от бизнесите в сивия сектор.

„Факт е, че тези, които плащаха осигуровките си, получиха много по-големи компесанции. По мярката 60/40 има работодатели, които получават 300-400 000 лв. на месец, защото осигуряват служителите си на високи заплати”, поясни министърът на труда и социалната политика. 

По думите й специално в сектора на хотелиерството и ресторантьорството 1/3 от договорите излязоха на светло благодарение на мерките.

„Вчера имах среща с работодатели. Те твърдят, че много работници не желаят да бъдат осигурявани на пълния си доход, тъй като предпочитат да разполагат с повече пари. Те поставиха въпроса какво ще направи държавата, за да няма подобна възможност. По този начин работодателите имат касови наличности, които трудно биха оправдали пред НАП”, каза още Сачева. И допълни, че най-много работодатели са кандидатствали за помощ по мярката 60/40.

На въпрос може ли минималната заплата да стане 1230 лв., а средната - 2460 лв. до 2025 г., социалният министър заяви следното: „Още не сме обявили нашата предизборна програма, но това са постижими числа”.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега