Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

От понеделник отпада вечерният час на заведенията в Бургаско

От понеделник отпада вечерният час на заведенията в Бургаско

Ограничава се публиката на културни, спортни, сценични, музикални /кина, театри, концерти/ и други мероприятия – до 50% при спазване на подхода със „зелен сертификат“.

От 14 февруари 2022 г. отпада рестриктивната мярка за ограничение на работното време на заведенията. Това решиха на днешното заседание на областния щаб в Бургас.  

Ограничава се до 50% в капацитет/работна площ/брой лица в обектите и дейности със значение за общественото здраве (заведенията за хранене и развлечения по смисъла на чл.124 от Закона за туризма и др.) при спазване на подхода със „зелен сертификат“.Ограничава се публиката на културни, спортни, сценични, музикални /кина, театри, концерти/ и други мероприятия – до 50% при спазване на подхода със „зелен сертификат“.

Забранява се посещението на непълнолетни лица в търговски центрове тип МОЛ, кина, ресторанти, кафенета и др. без  придружител- родител/настойник или друго лице, полагащо грижи за непълнолетния.Ще се осъществяване стриктен контрол в местата, предназначени за обществено ползване, в това число заведения за обществено хранене и развлечение относно наличие на т. нар. „зелен сертификат“, от страна на органите на местната власт, ОДВМР-Бургас, дирекция „Обществено здраве“ и дирекция „Надзор на заразните болести“ при РЗИ-Бургас.

По данни на директорът на РЗИ-Бургас д-р Паздеров вече се наблюдава спад на заболеваемостта на седмична база с над 20%. Със завършен цикъл на ваксинация са 118 600 (33%) от населението на област Бургас, 38 338 (11%) са с поставена бустерна доза. Възрастта на заболеваемост обхваща от 18-годишна до 65-годишна възраст, или това е активната част на населението. За двуседмичен период, т.е. до 9 февруари, общините с най-много заболели (над 2000 души за периода) са Бургас, Айтос, Камено, Карнобат, Приморско и Царево. 

Останалите общини от област Бургас са със заболели под 2000 души за двуседмичния отчетен период.Директорът на РУО-Бургас инж. Виолета Илиева добави, че през седмицата са тествани 11 605 ученици в област Бургас и само един случай в община Бургас е бил с положителен Ковид тест.Мерките ще влязат в сила от 14 февруари 2022 г. до 20 февруари 2022 г., включително. Ако рязко се промени ситуацията относно заболеваемостта, ще се обмислят дали да не се въведат отново ограничителни мерки.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега