Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Самоосигуряващите се подават осигурителни декларации с ПИК

Самоосигуряващите се подават осигурителни декларации с ПИК

Самоосигуряващите се лица вече могат да подават по електронен път чрез използване на персонален идентификационен код (ПИК) и осигурителни декларации - образец 1 и 6, съобщават от Национална агенция по приходите. Новата услуга е достъпна за всички физически лица от 18 февруари 2015 г.

Самоосигуряващите се лица вечемогат да подават по електронен път чрез използване на персонален идентификационен код (ПИК) и осигурителнидекларации - образец 1 и 6, съобщават от Национална агенция по приходите. Новата услуга е достъпна за всички физически лицаот 18 февруари 2015 г., а в бъдеще се очаква броят на данъчните и осигурителнидекларации, които се подават по електронен път чрез ПИК, да се увеличава.

ПИК се издава в офиса попостоянен адрес на физическите лица, като ползването му е напълно безплатно заклиентите на НАП. До момента в цялата страна има издадени 200 000персонални кода на физически лица.

Припомняме Ви, че всеки,който подаде декларацията си за облагане на доходите до 31 март 2015 г. поелектронен път с ПИК, ще ползва отстъпка от 5% от данъка за довнасяне. Товаобаче ще се случи само, ако към този момент клиентът няма подлежащи напринудително изпълнение публични задължения и внесе в срок до 30 април дължимияпо декларацията данък.

Освен по електронен път,данъчните декларации могат да се изпратят по пощата или да се подадат на мястов някои пощенски станции, където директно ще бъде издаден входящ номер.Декларацията може да се подаде и лично в офис на НАП.

Срокът за подаване на годишнитеданъчни декларации за облагане на доходите изтича на 30 април, като в същиясрок трябва да бъде заплатен и дължимия данък за довнасяне. Всички данъци сеплащат по една единствена банкова сметка. При превод на пари към бюджета сепопълват само кода за вид плащане - 11 00 00 „Данъци и други приходи зацентралния бюджет“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега