Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Съдът на ЕС глоби Полша с 1 млн. евро на ден до изпълнение на исканията на ЕК

Съдът на ЕС глоби Полша с 1 млн. евро на ден до изпълнение на исканията на ЕК

Финансовите санкции срещу Полша бяха поискани на 9 септември от комисията на ЕС, която отговаря за наблюдението на върховенството на закона в ЕС.

Съдът на Европейския съюз наложи на Полша глоба в размер на 1 млн. евро на ден до изпълнението на решението на Съда на ЕС за премахване на Дисциплинарната камара на полския Върховен съд, за което настояваше Европейската комисия. Това бе обявено в изявление на Съда на Европейския съюз, цитирано от „Зюдойче Цайтунг“, съобщава Nova.

"Полша е осъдена да плаща по 1 млн. евро на ден в полза на Европейската комисия, докато не спре действието на националното законодателство, отнасящо се до компетентността на Дисциплинарната камара на Върховния съд", се казва в изявлението.

По-конкретно става въпрос за разпореждането да се спре работата на спорния дисциплинарен орган за наказване на съдии. Според решенията на Съда на ЕС тази дейност не е съвместима с правилата на ЕС за независимост и безпристрастност на съдебната власт. 

Финансовите санкции срещу Полша бяха поискани на 9 септември от комисията на ЕС, която отговаря за наблюдението на върховенството на закона в ЕС. Сега те са дължими, докато Полша не изпълни разпорежданията на Съда на ЕС.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега