Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Съдът в Бургас задържа под стража обвиняем за нелегален трафик на бежанци

Съдът в Бургас задържа под стража обвиняем за нелегален трафик на бежанци

Той. е привлечен като обвиняем за това, че на 09.07.2022 г., на разклона на хижа „Странджа“, на кръстовището на с. Атия и ВМБ-Атия, е подпомогнал 7 лица, всичките граждани на Сирия, да преминат през страната в нарушение на закона.

Районен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо В.И., обвиняем за трафик на бежанци.        

Той. е привлечен като обвиняем за това, че на 09.07.2022 г., на разклона на хижа „Странджа“, на кръстовището на с. Атия и ВМБ-Атия, с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага, противозаконно подпомогнал 7 лица, всичките граждани на Сирия, да преминат през страната в нарушение на закона.         

Бургаският районен съд прие, че е налице първата предпоставка за взимане на МНО „Задържане под стража“, а именно, обвиняемият е привлечен за престъпление, за което в особената част на Наказателния кодекс е предвидено наказание „Лишаване от свобода“ от една до шест години и глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева. От събраните към момента доказателствени материали, може да се направи обосновано предположение на този етап от разследването, че обвиняемият е извършил деянието, за което му е повдигнато обвинение. Съдът намери, че в случая е налице реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, тъй като видно от наличната по досъдебното производство справка за съдимост, В.И. е осъждан и то именно за извършване на престъпление по чл. 281, ал. 2 от НК /каквато е и настоящата квалификация/, а изпитателният срок по това осъждане е изтекъл преди по - малко от година. 

Районен съд – Бургас отчете и факта, че от материалите по делото става ясно, че обвиняемият не е изпълнил при залавянето му заповед на органите на реда да спре и подаден му сигнал със „Стоп - палка“, което е принудило полицейските служите да предприемат преследване. Налични са данни и за извършване на опасни маневри, осъществени в близост както до други МПС-та, така и в непосредствена близост до полицейските служители. По този начин обвиняемият грубо е нарушил и ЗДвП, като е поставил в опасност живота и здравето както на себе си, така и на превозваните от него лица, служителите на МВР и останалите участници в движението.         

Определението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване или протестиране в тридневен срок. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега