Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Седмица на португалската култура започва в Бургас

Седмица на португалската култура започва в Бургас

Всички събития в програмата са посветени на 10-годишнината от създаването на Португалския културен център.

Португалският културен център "Камойш”, в партньорство с Община Бургас, организира поредица от събития - филми, изложба, концерт и интересни ателиета в дните от 26 до 30 юни.

По време на Седмицата на португалската култура ще може да разгледате изложбата "По стъпките на Жозе Сарамаго (1922 - 2022)". Тя е посветена на известния португалски писател, носител на Нобелова награда за литература през 1998 г. Експозицията ще бъде подредена в КЦ „Морско казино”, зала „Петя Дубарова”. Специален поздрав към всички гости ще отправи група „Прегърнат облак”.

Успоредно с нея три поредни вечери от 21.00 часа на сцена „Охлюва” ще бъдат представени съвременните португалски филми - „Бащата тиранин” - на 26 юни, „Изкуството на светлината е на 20 000 години” - на 27 юни, и „СНУ: Любовната история, която промени Португалия” - на 28 юни.

Специален гост на проявата ще бъде Анаиза Гордино - директор на Португалския културен и езиков център "Камойш". Тя лично ще връчи сертификатите за завършено ниво на учениците и студентите, изучаващи португалски език.

Всички събития в програмата са посветени на 10-годишнината от създаването на Португалския културен център.

По време на седмицата на Португалия в Бургас ще бъдат организирани и творчески ателиета, в които сами ще може да изработите керамично пано, колаж от хартия и дори глинена фигура на един от най-известните символи на Португалия. Те ще се проведат в градината на галерия „Георги Баев” на 27, 28 и 29 юни. Записването става на portugues.burgas@gmail.com 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега