Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Шефът на АПИ: По-скъпите винетки ще доведат до по-малко дупки по пътищата

Шефът на АПИ: По-скъпите винетки ще доведат до по-малко дупки по пътищата

Събраните пари ще се използват изцяло за ремонт на пътищата. Първокласните и второкласните ще бъдат напълно ремонтирани, а третокласните ще започнат поетапно да се възстановяват.

По-скъпата винетна такса през 2016-а година ще доведе до по-малко дупки по пътищата, заяви председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров в ефира на Нова телевизия. Събраните пари ще се използват изцяло за ремонт на пътищата. Първокласните и второкласните ще бъдат напълно ремонтирани, а третокласните ще започнат поетапно да се възстановяват.

"97 лева от гледна точка на потребителите, всеки ще каже че са много, по простата причина, че никой не обича данъците да се вдигат. Но тези пари не стигат за поддържането на пътната мрежа", коментира инж. Лазаров и припомни, че цената не е вдигана от 2008-а година.

По думите му, още с въвеждането на винетната система, авторът й е заложил ежегодно увеличение на таксата с 5 евро. Пътната администрация, обаче, решила че тази сума е голяма и е въвела увеличение от 5 лева. То обаче не бе отразено през последните осем години. С увеличението, през 2016-а година приходите щели да се увеличат с около 73 млн. лева.

"Увеличението на цените трябва да доведе до ремонти, които да се виждат от хората", категоричен бе инж. Лазаров. Той потвърди, че предстои въвеждането на тол такса за тежкотоварните автомобили за всички републикански пътища. Те ще бъдат съобразени с изминатото на територията на България разстояние.

Въвеждането на тол системата трябваше да започне още преди няколко години, но бе забавено заради централизираната обща система за таксуване на тежкотоварни автомобили в рамките на ЕС, посочи инж. Лазаров.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега