Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Семинар събира анестезиолози от цяла България в УМБАЛ "Дева Мария" този уикенд

Семинар събира анестезиолози от цяла България в УМБАЛ "Дева Мария" този уикенд

Лектори ще бъдат д-р Стефан Чернодрински от Чикаго, САЩ, д-р Десислава Димитрова от Маркгрьонинген, Германия и д-р Бойко Геров от Рединг, Великобритания.

На 2 и 3  декември 2023 г., университетска болница "Дева Мария" в Бургас ще бъде домакин на едно дългооочаквано събитие в областта на медицината в страната – Национален семинар за анестезиолози. Той ще бъде на тема „Сонография за анестезиология, интензивно лечение и спешни състояния“. Събитието ще обедини изявени специалисти от САЩ, Германия и Великобритания и водещи анестезиолози и млади лекари от цяла България с цел обмен на опит и добри практики при употребата на ехография в ежедневната работа на анестезиолози и интензивни медици. 

Основни теми на семинара ще бъдат периферните нервни блокади, съдови достъпи под ехографски контрол и извършването на фокусирана ехография (POCUS/eFAST) при спешни състояния, която да улесни изграждането на адекватна терапевтична стратегия. Лектори ще бъдат д-р Стефан Чернодрински от Чикаго, САЩ,  д-р Десислава Димитрова от Маркгрьонинген, Германия и д-р Бойко Геров от Рединг, Великобритания. 

Практическите занятия ще бъдат проведени върху доброволци. 24 са допуснатите участници в това първо издание на семинара. Броят на участниците е ограничен, въпреки значителния интерес и множеството запитвания, заради желанието на организаторите всеки участник да има достатъчно време да упражни наученото. 

„Употребата на ехографията в ежедневната практика на анестезиолози, интензивни медици и при спешни състояния се налага все повече. Утвърждаването на тази тенденция се дължи до голяма степен на възможността за извършване на прицелна диагностика до леглото на болния. Освен безспорния принос в диагностицирането на спешни състояния, методът помага и за извършване на периферни нервни блокади, както и за безопасно канюлиране на големи артериални и венозни съдове. С повишаване на уменията и подобряване на квалификацията се увеличава успехът на извършваните манипулации и намалява риска от усложнения, което в крайна сметка е целта на всеки един от специалистите по анестезиология.“ обяснява д-р Борис Таблов, началник ОАИЛ на университетска болница „Дева Мария“ и зам.-управител по учебната дейност в болницата.

Именно д-р Таблов е инициатор на събитието, чиято цел е споделяне на знания и опит от специалисти от цял свят с медицинската общност в България и увеличаване и поддържане на стандартите в анестезиологията у нас. В плановете на д-р Таблов за развитие на научно-учебната дейност са редица семинари в различните специалности, с които да запознае специалистите в България с добрите световни практики в областта на медицината. Всички събития ще бъдат провеждани в новооткритата Национална онкологична болница „Дева Мария“, чиято инфраструктура и оборудване позволяват световният опит да бъде реализиран на практика.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега