Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Семир Абу Мелих коментира здравеопазването с хората в Българово

Семир Абу Мелих коментира здравеопазването с хората в Българово

Среща между народния представител от ГЕРБ Семир Абу Мелих и граждани от Българово се проведе в пенсионерския клуб на града. Проблемите в българското здравеопазване бяха основните теми застъпени в разговора.

Среща между народния представител от ГЕРБ СемирАбу Мелих и граждани от Българово се проведе в пенсионерския клуб на града.Проблемите в българското здравеопазване бяха основните теми застъпени вразговора.

Да падне монопола на Здравната каса за даполучат хората право на свободен избор къде и при кой да се лекуват – за товасе отчете, че работи народният представител Семир Абу Мелих.„През миналия мандат в Здравната каса хаотично определяха във всяко едно здравно заведение колко души щеотидат и от какво ще са болни. Така реално им наложиха лимити на дейността. По този начин се отнема конституционното право на гражданина да решисам къде да се лекува и на кого да повери живота си” – коментира причините запълния хаос в здравеопазването Абумелих.

Той припомни още, че по време на предизборната кампания запарламентарни избори БСП обещаха реформа, падане на лимитите и разплащане сболниците. Според него нито едно от тези обещания не е изпълнено.

„Положениетов страната е такова, че на гърба на народа се теглят милиарди левове заеми,които потъват и нито вие, нито пенсионерите, нито младите хора, никой не гиусеща. В населени места с 50 жители се строят пречиствателни станции замилиони, басейни с олимпийски размери се появяват в села, които пустеят. Такаикономика не се прави. Тези пари ще ги връщате вие, вашите деца и технитевнуци.” – така коментира въпросите на хората защо младите хора напускатстраната, изоставайки семействата и близките си за да живеят и работят вчужбина.

Пенсионерите от Българово споделиха с народнияпредставител още, че със 150 – 200 лв. пенсия срещат трудности при посещението наличните си лекари и специалисти, тъй като дори и да успеят да вземат направлениеот вечно лимитираните бройки, то потребителските такси от 2,90лв. на ден запенсионери остават. Влязлата в сила от януари месец такса от 1 лв. не касаетези пенсионери, които са придобили пенсия, но не притежават пълен осигурителен стаж и възраст,като те трябва да заплащат пълният размер на потребителската такса.

Народниятпредставител, веднагаслед срещата, подготви питане до министъра на здравеопазването как ще бъдерешен този проблем.Пенсионерите от Българово изразиха мнение, че Народното събраниене функционира пълноценно и работата, която се върши е с много бавни темпове, пленарната зала е винаги наполовинапразна и депутатите не ходят на работа. "Който не работи, не трябва даполучава пари. В залата са само когато гласуват увеличение на заплатитеси", негодуваха хората.

Семир Абумелих обеща да организира посещение вНародното събрание на желаещите, които лично да застанат срещу хората, на коитоса гласували доверие за да им искат обяснение за действията им."Тези срещи ще продължат да се провеждат.Проблемите на възрастните хора са много и ще направя всичко, което е в моитеправомощия, за да им помогна" - обеща народният представител от ГЕРБ.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега