Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Сергей Станишев остава начело на БСП

Сергей Станишев остава начело на БСП

Настоящият лидер на БСП бе преизбран за председател на столетницата. След обработването на изборните протоколи той получава подкрепата на 77% от делегатите на конгреса.

Настоящият лидер на БСП бе преизбран за председател на столетницата. След обработването на изборните протоколи той получава подкрепата на 77% от делегатите на конгреса. След него с незавидните 22 на сто е бившият кандидат за столичен градоначалник Георги Кадиев. За председателското място кандидатите останаха само двама - настоящият председател Сергей Станишев и общинският съветник в София Георги Кадиев.

Всички останали, номинирани от основните партийни организации, включително президентът (2002-1012) Георги Първанов, си направиха самоотвод. Последен от битката се отказа и Драгомир Стойнев, което допълнително забави печатането на бюлетините за тайния вот в БСП. Те се печатаха през нощта, след като беше уточнен окончателният брой на кандидатите за всеки от изборните партийни органи. Затова вотът за лидер на БСП започна около 1:20 ч. през нощта.

Още преди да гласува, настоящият лидер Сергей Станишев обяви, че ще работи с всеки и че би предпочел оспорвано състезание. "Бих предпочел да има състезание с участието на другаря Георги Първанов, защото четири месеца беше заявявано, че той ще бъде кандидат, обиколи се цялата страна, създаде се напрежение, разделение в партията", коментира Станишев.

Първанов от своя страна отправи яростни критики към Станишев и го обвини, че е "запушил партията". Станишев обаче не назова нито веднъж най-големия си конкурент Георги Първанов, но заяви в словото си, че е илюзия да се смята, че ако БСП бие Борисов на избори, ги е спечелила.  Станишев обаче остро нападна ГЕРБ и тяхното управление. Той многократно подчерта, че БСП е единствената алтернатива на сегашното управление. "ГЕРБ са като скакалци, откъдето минат, трева не расте", каза още Станишев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега