Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Шестима пилоти на медицински хеликоптери със свидетелства за правоспособност

Шестима пилоти на медицински хеликоптери със свидетелства за правоспособност

В следващите няколко месеца цялостно обучение ще преминат всички 36 пилоти и 14 инженери, които ще са част от екипите за спешна медицинска помощ по въздух.

Премиерът Николай Денков и транспортният министър Георги Гвoздейков ще връчат свидетелствата за летателна правоспособност на първите шестима пилоти, които ще изпълняват операции за Спешна медицинска помощ по въздух, съобщи БНР.

Това ще стане във въздушната база на Гранична полиция на Летище София, където временно ще бъде базиран първият хеликоптер за спешна медицинска помощ по въздух.Шестимата пилоти заминаха за обучение в Италия в средата на септември. То продължи малко повече от месец. Днес те ще получат и свидетелствата за летателна правоспособност, -т.нар. бревети, с които ще изпълняват операции.

В следващите няколко месеца цялостно обучение ще преминат всички 36 пилоти и 14 инженери, които ще са част от екипите за спешна медицинска помощ по въздух. Първият български хеликоптер е почти готов и в средата на януари трябва да бъде извършен полет от Италия към България.

Качвайки не нося земята ще получи българска регистрация и удостоверение за летателна годност. В края на януари или началото на февруари хеликоптерът ще бъде въведен в експлоатация. Към днешна дата сертифицираните площадки за медицински хеликоптери са 3. Очаква се системата HEMS да бъде изградена в цялостен вид през 2026 година.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега