Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Сградите на полицията и пожарната в Поморие с нов облик

Сградите на полицията и пожарната в Поморие с нов облик

С нов съвременен облик и повишена енергийна ефективност се сдобиха санираните сгради на Районно управление – Поморие и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Поморие, след реализирани проекти по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 – 2020 година.

С нов съвременен облики повишена енергийна ефективност се сдобиха санираните сгради на Районноуправление – Поморие и Районна служба „Пожарна безопасност и защита нанаселението” – Поморие, след реализирани проекти по Оперативна програма „Регионив растеж” 2014 – 2020 година.

Зданията, важни за всички жители и гости на крайморския град, са с вече намалени разходиза енергия и крайно енергийно потребление. Условията за живот и работна среда в съответствие с критериите за устойчиво развитие са рязкоповишени.Успешните дейности по проектите бяха инспектирани непосредствено след откриванеразширението на пътя Слънчев бряг - Бургас от премиера Бойко Борисов,регионалния министър Николай Нанков, областния управител – Вълчо Чолаков, Директорътна Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – главенкомисар Николай Николов, Директорът на ОДМВР – Бургас – старши комисар КалоянКалоянов, кмета на Община Поморие - Иван Алексиев, кметовете на съседни общинии депутати.

Енергийната ефективност на сградите на Районно управление – Поморие и Районна служба„Пожарна безопасност и защита на населението” – Поморие е реализирана с бюджетот близо 1 230 млн. лева, като за период от 20 месеца са подменени всички дограми, топлоизолираниса външните стени и покривите, извършена е цялостна подмяна на осветлението в сградите, включителновъншното фасадно осветление. Въведени в експлоатация са енергоефективнисветлоизточници и осветителни тела със съвременно управление.

Очакваният бройползватели на обновените сгради на вътрешното ведомство в крайморския град еблизо 260 000 души, като сред тях освен преките ползватели / служителите вдвете структурни звена/, са включени жителите и българските ичуждестранни гости на Поморие, посещаващи известния балнеотуристически центърне само през активните летни месеци. Гостите се запознаха свъзможностите на системата за видеонаблюдение, монтирана на територията наПоморие, която преди броени дни бе надградена с нови 48 камери.

Презентацията осъществи кмета на Община Поморие – Иван Алексиев, койтозаяви че „системата за видеонаблюдение е огромна, като капацитет ивъзможности. В момента е на изпитателен срок, но много скоро ще бъде пуснатаофициално. Под наблюдение са, както целият град, така и входовете и изходите му.Камерите са различни в зависимост от територията, която наблюдават – някои састационарни, други – 360-градусови. Предстои разширяване на изграденатасистемата към Ахелой и Каблешково”.

48-те камери са разположени в 24 възлови точки в Поморие, както и накръстовището на Ахелой. Освен в Общината, мониторинг център има и в Районноуправление - Поморие, като софтуера на камерите има възможност за проследяванена номера в две локации (нощен и дневен режим) и разпознаване на лица (също внощен и дневен режим).

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега