Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ще търсят отговорност от организаторите на митинга срещу "Свидетели на Йехова"

Ще търсят отговорност от организаторите на митинга срещу "Свидетели на Йехова"

Спрямо организаторите на снощния митинг срещу религиозната организация "Свидетели на Йехова", който прерасна в меле, и в който пострадаха хора, ще бъдат предприети административни мерки съобразно Закона за събранията, митингите и манифестациите.

Спрямо организаторите на снощния митинг срещу религиозната организация "Свидетели на Йехова", който прерасна в меле, и в който пострадаха хора, ще бъдат предприети административни мерки, съобразно Закона за събранията, митингите и манифестациите. Това се казва в официално съобщение до медиите от ОДП-Бургас. Образувано е вече досъдебно производство, като процесуално-следствените действия продължават.

На  местопроизшествието е извършен оглед, направени са снимки, иззети са биологични следи и веществени доказателства. Разпитани са свидетели на инцидента, като към момента се изяснява самоличността на нападателите , за да им се потърси наказателна отговорност. От полицията са наясно, че протестното събиране е организирано от структури на ВМРО – Бургас. 

Митингът не е бил официално заявен пред Община Бургас, съобразно изискванията на Закона за събранията, митингите и манифестациите . От полицията посочват, че съобразно: "Чл. 8. (1) За свикване на събрание или на митинг на открито организаторите най-малко 48 часа преди началото му писмено уведомяват общинския народен съвет или кметството, на чиято територия ще се проведе, като посочват организатора, целта, мястото и времето на събранието или митинга.

(2) В неотложни случаи за събранието или митинга на открито уведомлението по предходната алинея може да се направи в еднодневен срок. Чл. 9. (1) Организаторите на събранието или митинга вземат необходимите мерки за осигуряване на реда при провеждането му, посочват от полицията.

От пресцентъра на ОДП уточняват, че част от протестиращите са нахлули в двора на молитвения дом, в която се провеждало събрание във връзка с религиозно събитие, като са разбили входната врата на залата, хвърляли са в помещението бомбички, димки и камъни и са нанесли удари с юмруци на част от религиозните последователи.

При пристигане на полицейските екипи нападателите  са се разпръснали, като във Второ Районно управление "Полиция" - Бургас са отведени около десетина участници в събирането с цел изясняване на детайли по инцидента. След като са снети обяснения, същите са освободени. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега