Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Щъркеловото риалити продължава - малките на Снежи и Ростислав са готови да отлетят

Щъркеловото риалити продължава - малките на Снежи и Ростислав са готови да отлетят

През юни те растяха много бързо и днес едва се различават от възрастните птици.

Природолюбителите от цял свят имат възможността да проследят как протича деня на двойка бели щъркели в интернет, благодарение на единствената у нас поставена край гнездо видеокамера. Тази година семейството на Снежи и Ростислав от село Ярлово се увеличи с четири бебета, които вече са големиколкото родителите си.

През юни те растяха много бързо и днес едва серазличават от възрастните птици.Стотици хора следят отблизо всяка минута от живота на голямото щъркелово семейство в YouTube канала на БДЗП. През последния месец те станаха свидетели на грижите наСнежи и Ростислав, които дори и днес не рискуват да оставят младите птици задълго време сами в гнездото.

През повечето време едната от двете възрастниптици остава заедно с малките щъркелчета.Ежедневните занимания нащъркеловото семейство се състоят в пощене, хранене и по-дълга почивка, поне заедна от двете възрастни птици, докато другата се грижи за осигуряване напрехраната и скита край селото.

Въпреки, че четиритещъркелчета вече са големи колкото Снежи и Ростислав, възрастните се отличаватот младите. При щъркелите това личи най-вече в окраската на клюна и краката.При екземпляри достигнали полова зрялост те са ярко червени, а при младитептици клюнът отначало е черен, по-късно става кафеникав или бледочервен с черенвръх, а краката са по-скоро кафяво-червени. Придобиването на червен цвят ставас времето и е признак за настъпване на полова зрялост.

През юли малкитещъркелчета предстои да започнат своите първи опити за летене. В следващите днивъв всеки един момент може да станем свидетели на това как малките ще напуснатродния си дом на живо в YouTuBe и ще отлеят заедно сдруги млади щъркели към Африка.

<iframe width=447 height=300 src=https://www.youtube.com/embed/OKZjgZpfeSQ frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега