Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Симфоничен концерт за 140 години от рождението на Рахманинов

Симфоничен концерт за 140 години от рождението на Рахманинов

„Дни на руската музика“ честват 140 години от рождението Рахманинов „Изключително съм благодарна на Бургаската опера и Община Бургас за оказаното съдействие и подкрепа, без чиято помощ инициативата „Дни на руската музика“ би била невъзможна“, сподели инициаторът на събитието Рада Чомакова, по време на пресконференция в сградата на Общината.

„Изключително съм благодарна на Бургаската опера и Община Бургас за оказаното съдействие и подкрепа, без чиято помощ  инициативата „Дни на руската музика“ би била невъзможна“, сподели инициаторът на събитието Рада Чомакова, по време на пресконференция в сградата на Общината.

В срещата взеха участие още Димитър Маджаров – директор на ОП „Летен театър, фестивали и концерти“ и Андреан Лазаров – пианист и солист на престижно оркестри в европа, Канада, Южна Африка, Азия и САЩ. Със симфоничен концерт  на 11 октомври /петък/ от 19.00 часа в концертна  зала „Проф. И. Вульпе“  ще се честват 140 години от рождението и 70 години от смъртта на великия руски композитор  Сергей Рахманинов. 

Концертът ще протече под диригентството на Йордан Дафов. „Най-голямото предизвикателство е да свириш творби на Рахманинов, така разбираш дали наистина си добър пианист“, сподели  Андреан Лзаров, станал популярен с изключителните си изпълнения и записи на творчеството на руския класик.

Всички желаещи ще могат да чуят на живо и да се насладят  на Концерт за пиано № 1 в изпълнението на Андреан Лазаров и в изпълнение на Десислава Щерева на Рапсодия за пиано по тема на Паганини, която на бургаска сцена не е представяна от 20 години. „Дни на руската музика – Бургас“ се провеждат за осми пореден път с любезното съдействие Тонко Фотев – почетен консул на Руската федерация в Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега