Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Синът на Георги Баев дарява картини и вещи за къщата-музей на баща си

Синът на Георги Баев дарява картини и вещи за къщата-музей на баща си

В понеделник кметът на Бургас – Димитър Николов официално ще приеме дарение от сина на художника Георги Баев – Иво Баев. Наследникът на именития бургазлия ще предаде на Община Бургас лични вещи, награди и картини на баща си, които ще бъдат експонирани в музей „Георги Баев“. Официалното откриване на обновената къща-музей и експозицията ще бъде на Никулден.

В понеделник кметът на Бургас –Димитър Николов официално ще приеме дарение от сина на художника Георги Баев – Иво Баев. Наследникът наименития бургазлия ще предаде на ОбщинаБургас лични вещи, награди и картини на баща си, които ще бъдат експонирани в музей „ГеоргиБаев“. Официалното откриване на обновената къща-музей и експозицията ще бъде наНикулден.

Фондътна напълно готовия вече музей ще бъде попълнен с портрети на Георги Баев,рисувани от арх. Неделчо Карабелов и Димитър Киров, с грамоти и дипломиприсъждани на Баев през годините, с негови автопортрети и рисунки. Ще бъдатдарени още палитра, четки и бои от ателието на именития художник.

Вмомента експозицията в музея се подрежда от екипа на бургаската художественагалерия „Петко Задгорски“. До дни в Бургас ще пристигне и акад. Светлин Русев,който освен, че ще консултира подреждането на експозицията, ще предадесвои  текстове от откриването на изложбина Георги Баев през годините. 

Къщатана ул. „Демокрация“ 6, в която е разположен музей „Георги Баев“, беше изцяло обновена от ОбщинаБургас. Експозицията ще бъде разположена на два етажа, обновен е и вътрешниядвор, като идеята е там да се провеждат културни събития през лятото. Музеят еоборудван и с техника, която ще позволи и дигитално подреждане на документи,статии, лични снимки и автобиографични данни за художника. 

За откриването на музея на 6 декември ще пристигнеминистърът на културата Петър Стоянович, представители на Националнатахудожствена галерия и фонд „13 века България“, колеги и приятели на Георги Баевот цялата страна.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега