Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

След 3-годишен ремонт: Авария при тестване на мощности на ПАВЕЦ „Чаира“ /Видео/

След 3-годишен ремонт: Авария при тестване на мощности на ПАВЕЦ „Чаира“ /Видео/

Няма застрашаване на хора, добави премиерът Кирил Петков. „Разпоредил съм на МВР и ДАНС да направят пълни проверки по случая. Вече пътуват към мястото”, обясни той.

За авария при тестване на мощности на ПАВЕЦ „Чаира“, съобщиха от Министерския съвет. След 3-годишен ремонт е трябвало мощностите да бъдат пуснати в експлоатация през следващите дни, уточниха от МС.

„От вчера вечерта течеше проверка, днес сутринта зам.-министър Данаил Николов беше там. После ще продължим с проверката. Събират се данни защо и какво се е случило чисто технически. Става въпрос за машина, която може да произвежда до 210 мегавата на час. При тестването се чува тежък тътен от преминаването от 130 към 170 мегавата. Отводнява се машината, установяват се всички технически детайли.”, обясни министърът на енергетиката Александър Николов на извънреден брифинг.

"Рехабилитацията беше достатъчно дълго време, стартира много отдавна и разчитахме на тази мощност да влезе в експлоатация, за да може да я използваме, за да намалим допълнително цените в пикови часове. Сега, обаче, това няма да се случи. Когато се установят останалите данни, ще ви информираме допълнително. Назначени са всички възможни проверки на ниво Български енергиен холдинг и Национална електрическа компания", допълни ресорният министър. 

Няма застрашаване на хора, добави премиерът Кирил Петков. „Разпоредил съм на МВР и ДАНС да направят пълни проверки по случая. Вече пътуват към мястото”, обясни той. 

 "Това беше мощност, която трябваше да влезе в експлоатация съвсем скоро. Разпоредил съм на МВР и ДАНС да направят пълни проверки по случая, те вече пътуват към мястото. Този договор за ремонт на тази турбина е подписан 2017 г. от ГЕРБ, за съжаление не с Toshiba, които са производителите и сега ще направим пълна проверка защо се е стигнало до там, за да избегнем подобен инцидент за следващата турбина, която се очаква да влезе в експлоатация до 3 седмици. Ние се борим да намалим цената на тока", допълни министър-председателят.
Брифинг в Министерския съвет относно авария при тестване на мощности на ПАВЕЦ Чаира

Брифинг в Министерския съвет относно авария при тестване на мощности на ПАВЕЦ Чаира

Публикувахте от Министерски съвет на Република България в Сряда, 23 март 2022 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Коментари

  • Просто киро
    23 мар 2022 18:04

    И това е вид промяна-всичко се разпада пред очите ни

    0 : 0

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега