Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

След като бяха пребити баща и син: Разчистват Северната промишлена зона на Бургас

След като бяха пребити баща и син: Разчистват Северната промишлена зона на Бургас

Повод за срещата са зачестилите сигнали за самонастанили се лица от ромски произход от Сливен, които въпреки многократните акции по разтурването на импровизираните им жилища, разположени във въпросната промишлена зона, отново ги построяват, привличайки и още свои съграждани.

Собствениците на имоти в Северната промишлена зона, които са занемарили собствеността си, трябва да разчистят и обезопасят терените си, за да не се допуска изграждането на нелегални катуни. Това стана ясно след проведена днес работна среща между директора на ОДМВР Бургас ст.комисар Емил Павлов и кмета на Община Бургас Димитър Николов. 

Предупредителни протоколи и разпореждания за обезопасяване на сгради в зоната ще бъдат разпращани на собствениците им. Повод за тези действия е инцидент от вчерашния ден, при който трима мъже от малцинствен произход от Сливен бяха задържани за нанасянето на побой над баща и син в района на Товарната гара в Бургас. 

Зачестили са сигналите за самонастанили се лица от ромски произход от Сливен, които въпреки многократните акции по разтурването на импровизираните им жилища, разположени във въпросната промишлена зона, отново ги построяват, привличайки и още свои съграждани. 

Планирани са нови инициативи по разчистване на постройките около които вследствие на изхвърлящите се отпадъци, са се образували и нерегламентирани сметища. Предвидено е в предприетите инициативи да се включат и частните собственици, притежаващи голям процент от имотите в Северна промишлена зона, към които ще бъдат отправени разпореждания за обезопасяване на собствеността им, както и предупредителни протоколи. 

Взето е решение проверките на терен да са ежедневни, като в тях да се включат съвместни екипи от служители на полицията и общината. И от двете институции призовават гражданите в случай, че забележат организиране на нови импровизирани постройки/без значение дали са в близост до Северна промишлена зона/ да съобщят своевременно с цел предприемане на спешни мерки по неутрализиране на самонастанилите се лица и извеждането им извън Бургас.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега