Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

„Възраждане“ сигнализира за порочна практика при ВиК - услугите

„Възраждане“ сигнализира за порочна практика при ВиК - услугите

Във връзка с този сигнал, общински съветници от „Възраждане“ се срещнаха с новия директор на ВиК-Бургас, като на самата среща получиха уверение, че от дружеството ще проверят дали подобни действия продължават и се ангажираха, че няма да допуснат тази практика да продължава.

Сигнали за порочна практика, останала от старото ръководство на ВиК-Бургас, получиха общинските съветници на „Възраждане“. Те запознаха с тях новия изпълнителен директор Цветан Мирчев, който се ангажира да ги провери и да прекрати действията, ако такива са предприети. 

Първите сигнали за тази нередност, свързана с изграждане на шахта за общ водомер, са подадени във „Възраждане“ още през 2020 г. Тогава десетки хора бяха заплашвани, че ще останат без вода, а на някои тя беше спряна в продължение на седмици. Всичко това произтичаше от решение на тогавашния директор на ВиК- Бургас и неговото тълкуване на наредба номер 4 на МРРБ от 2004 г. Тогава дружеството се опита да вмени свои задължения на гражданите, които да изградят за собствена сметка въпросната шахта и да се постави общ водомер, като сумата за това възлизаше на над 2000лв. Друг проблем бе, че от дружеството настояваха това да се случва извън границите на частния имот и върху общинска земя. След намесата на „Възраждане“ тази порочна практика бе преустановена. Притеснителното е, че граждани отново сигнализират за подобни действия, конкретно – от село Горица, съобщиха от пресцентъра на партията. 

Във връзка с този сигнал, общински съветници от „Възраждане“ се срещнаха с новия директор на ВиК-Бургас, като на самата среща получиха уверение, че от дружеството ще проверят дали подобни действия продължават и се ангажираха, че няма да допуснат тази практика да продължава. 

На пресконференция днес, с участието на народния представител Борис Аладжов и общинските съветници Виктория Върбанова и Мариян Иванов, бяха разяснени и подробности. 

„Призоваваме гражданите, ако по някакъв начин са получили предписание за спиране на водоподаването, защото трябва да изградят обща шахта с общ водомер да ни сигнализират“, призоваха общинските съветници. 

Когато това е извън границите на имота, това е задължение на ВиК; ако е в неговите граници, това задължение на собствениците, поясниха съветниците. Ако общият водомер се намира в границите на имота, но попада в частен терен (при условията на етажна собственост), е нужно решение от събрание на етажната собственост, за да се осигури достъп до него, казаха още от „Възраждане“. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега