Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

След консултациите между БСП и ИТН: Общи позиции по управленската програма

След консултациите между БСП и ИТН: Общи позиции по управленската програма

"Днес сме по-обнадеждени от вчера, защото програмата, която за нас е най-важна се одобрява от "Има такъв народ" и от останалите партии", обяви Нинова.

БСП и "Има такъв народ" проведоха преговори за съставяне на правителство с третия мандат. По време на разговорите и двете партии заявиха желание да съставят кабинет в рамките на това Народно събрание. 

След първия кръг от преговори от "Има такъв народ" обявиха, че имат почти пълни съвпадения в управленската програма. На брифинг в парламента Ива Митева, Станислав Балабанов и Тошко Йорданов обявиха, че подкрепят антикорупционния закон и виждат възможност за съставяне на кабинет с четирите парламентарни сили в предишно коалиционно управление. 

"Диалогът беше конструктивен - и управленската, и законодателната програма се покриват с нашите виждани и наистина, това е коалиционното споразумение. Това, което най-много ни интересува е антикорупционният закон. Разговаряхме и се обединихме около това, че това законодателство трябва да се приеме. Това очаква обществото. Затова ние днес ще подкрепим законопроекта на първо гласуване в комисията. Ще настояваме обаче да се проведе обществено обсъждане преди влизането на закона в пленарна зала". Това заяви Ива Митева. 

"Важното е, че на тази среща бе, че огромна част от тази програма има покритие от всички политически формации, стремим се да намерим баланса в тази среда, защото държавата е срината от кризи, няма какво да с изправим тука илюзии. Едно разтакаване във времето и едни избори, след избори, след избори няма да подобрят кой знае колко ситуацията, затова се опитваме да намерим изход. Ако не го намерим, знаете каква е демократическата процедура: избори, всички отиват наравно и се явяват на тях. Като ден първи между нас и БСП трябва да ви кажа, че беше една изключително ползотворна и конструктивна среща", заяви Станислав Балабанов.

"Мандатът не е в нас, мандатът е в БСП. Техен ангажимент е да разговарят с партиите, с които преценят и да търсят мнозинство. Ако успеят да намерят мнозинство и предложат приемлив министър-председател, явно ще има, ако не успеят, просто няма да име. Докато не бъде сложено име на масата, не мога да ви кажа далие  приемливо или не. Със сигурност ще има имена, които няма да са приемливи, други, които ще са приемливи. Да видим какво ще се случи". С тези думи завърши брифингът на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

"Малко по-дълъг и сложен бе разговорът с ИТН", каза Корнелия Нинова след срещата. "Има такъв народ" имат воля и желание да разговаряме за създаване на редовен кабинет".По-дълъг е бил разговорът по програмата, тъй като от ИТН не са участвали в съставянето ѝ. "Колегите от ИТН приемат програмата като основа за съставяне на правителство, нямаме качествени различия. Предложиха и някои допълнения, които са приемливи и социално добри", добави лидерът на БСП. Допълненията ще бъдат представени писмено, за да бъдат обсъдени с останалите партии.

"Добрият резултат от днес е общи позиции по програма и стартиране на антикорупционното законодателство с едно сериозно мнозинство в залата", обяви лидерът на БСП. "Днес сме по-обнадеждени от вчера, защото програмата, която за нас е най-важна се одобрява от "Има такъв народ" и от останалите партии", обяви Нинова.  
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега