Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

След обучение в Созопол: 12 деца вече са част от „Детско полицейско управление“

След обучение в Созопол: 12 деца вече са част от „Детско полицейско управление“

Те получиха специални награди за усърдието и придобитите знания от началника на Районно управление – Созопол – гл. инспектор Николай Ангелов и кмета на община Созопол Тихомир Янакиев, както и от ст. инспектор Димитър Русев началник на противопожарната служба и от Младежкото БЧК.

12 деца – шест българчета, 1 от Куба, две от Иран и 3 от Украйна завършиха днес превантивен обучителен лагер, организиран от МВР и Върховният комисариат за бежанците към ООН в България в почивната база на МВР в Созопол. Той е наречен „Детско полицейско управление“.  Децата са на възраст от 8 до 11 години, като чужденците учат в Български училища. 


Снимка: Община Созопол

Шестте българчета от Пазарджик са част от инициативата „Детско полицейско управление”, по която към момента на територията на страната функционират общо 67 структурни звена. В тях се обучават 1357 деца на възраст от 9 до 12 години. 

Различните застъпени обучителни модули целят опазване живота, здравето, правата и имуществото на децата, формирането на умения и навици за правилно поведение в различни ситуации, нетърпимост към извършването на престъпни посегателства, понижаване извършването на противообществени прояви от и срещу деца и др.

Пет дни децата от двата отбора те се обучаваха и състезаваха в няколко модула:
- „оказване на първа долекарска помощ”, осъществен със съдействието на представител на БЧК, 
- „безопасност на движението по пътищата”, проведен от Мария Ботева от отдел „Пътна полиция” при Главна дирекция „Национална полиция”
- състезателен модул по детска полицейска лична защита, реализиран от Спортната асоциация на МВР 
- модул „социални умения”, в който темите са разработени от Института по психология на МВР и насочени изцяло към намаляване агресията сред подрастващите.

Децата се състезаваха и в много игри на открито, както и в дисциплината „Най-добре подредена стая“. Успешно приключилите обучението си малчугани получиха и награди, осигурени от Върховният комисариат за бежанците към ООН в България и МВР.    

Те получиха специални награди за усърдието и придобитите знания от началника на Районно управление – Созопол – гл. инспектор Николай Ангелов и кмета на община Созопол Тихомир Янакиев, както и от ст. инспектор Димитър Русев началник на противопожарната служба и от Младежкото БЧК. 

Децата подариха картина, нарисувана от самите тях на управителя на базата Валентина Терзиева, а участниците от Пазарджик изпяха своя химн и подариха отразителните си жилетки на своите нови приятели – чужденци. 

За успешното реализиране на инициативата „Детско полицейско управление” е сключено Споразумение между МВР и Министерство на образованието, Министерство на младежта и спорта, Министерство на правосъдието, БЧК, Българския туристически съюз, Българска православна църква и Национално сдружение на общините в България, като идеята на МВР е повече институции да обединят усилията си в работата по превенция и в името на децата.  
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега