Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

След въвеждането на еврото: Ще поскъпне ли животът

След въвеждането на еврото: Ще поскъпне ли животът

Остава по-малко от година в България да бъде въведено еврото.

Остава по-малко от година в България да бъде въведено еврото. Очаква се това да стане в началото на 2025 година. Според националния план държавата ни ще трябва да проведе кампания, която да запознае гражданите с всички практически аспекти на въвеждането на новата валута.На слънце в мразовития ден мъжете от монтанското село Смирненски следят политиката изкъсо. На дневен ред е еврото и кафето. Дали и кога ще се въведе еврото, според хората на село никой няма да се съобрази с тяхното мнение. „Кой да те чуе? Никой няма да те чуе. Те си гледат за тях си. Каквото направят - те горе си решават”, казват местните.

Според Неофит Стоянов щом всички европейци ползват единната валута, и ние трябва така да направим.В местния магазин не са оптимисти. Те очакват указания как и кога ще трябва да продават хляба и млякото в левове или евро. „Нямам никаква яснота, но според мен е най-добре директно да се обърне в евро и да няма този период, в който да се работи и в двете валути. Хората въобще няма да се оправят едновременно с левове и евро. Ще е много трудно, защото трябва да въвеждаш едновременно в евро цените и в лева”, смята Жасмина Иванова. Като дългогодишен продавач има и свое предположение за цените след въвеждане на еврото.

„При всички положения цените ще са по-високи. Няма да са едно към едно, както сега. Ако един продукт струва 50 стотинки, после да е 25 евро цента - няма как да стане“, твърди жената.

Източник: NOVA
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега