Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Служебният здравен министър: Щабът е закрит, не трябва да го има

Служебният здравен министър: Щабът е закрит, не трябва да го има

Ще има промени със сигурност, на всички нива, увери Стойчо Кацаров

Ще има промени със сигурност, на всички нива. Това каза служебният здравен министър Стойчо Кацаров в студиото на „Тази сутрин“. По думите му „този, който си върши добре работата, може да бъде спокоен, а този, който не я върши – не трябва да бъде спокоен“. Той отказа да коментира кой конкретно ще бъде подменен. „Този въпрос няма да го решаваме по телевизията. Искам да запазя достойнството на всеки един“, каза Кацаров. 

С последната си заповед служебният здравен министър разпореди приоритетно да се ваксинират хората над 60-годишна възраст. Последваха критики от неговия предшественик Костадин Ангелов. „Той е в предизборна кампания“, каза Кацаров. Аз казах, че 20% от хората над 60 са ваксинирани до този момент. Всъщност, процентът е около 16. От тази група всички останали са в риск. С втора доза са още по-малко – 5%“, каза Кацаров. 

„За мен е важно да се ваксинират възрастните хора. Не отстъпвам и на сантиметър от това. Готов бях да отида до край и да кажа „само възрастните и никой друг“, коментира служебният здравен министър. „Надявам се да се ваксинират повече възрастни. 80% от починалите са над 60 години. Ако искаме да намалим тези ужасяващи показатели на смъртността е от ключово значение тези хора да се ваксинират“, коментира Стойчо Кацаров. 

Относно националния оперативен щаб, министърът каза следното: „Щабът е закрит още в средата на април, той не съществува. Не трябва да го има, той не е необходим“. По думите му Националният оперативен щаб е бил предназначен да дава пресконференции, както и да съобщава лошите новини, „които премиерът и здравният министър не искат да казват“.

Относно това как точно ще се управлява здравната криза у нас без НОЩ, Кацаров коментира, че вече има достатъчно инструменти за това и хората са поинформирани. „Аз имам огромен екип от хора. Освен това получавам съвети отвсякъде. Има достатъчно експерти, достатъчно органи. Те имат отговорността“, каза Кацаров. Според служебния здравен министър у нас няма достоверни данни, на базата на които да се прецени колко сме близо до колективен имунитет. Кацаров допълни, че извънредната епидемична обстановка със сигурност ще бъде удължена.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега