Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Служители на ГДБОП задържаха двама мъже, разпространявали детска порнография

Служители на ГДБОП задържаха двама мъже, разпространявали детска порнография

Арестите са резултат от поредните акции срещу разпространението на видеоклипове с детска сексуална експлоатация в интернет пространството.

Служители на ГДБОП задържаха двама мъже, разпространявали детска порнография. Единият задържан е от София, а другият - от врачанското село Гложене. Арестите са резултат от поредните акции срещу разпространението на видеоклипове с детска сексуална експлоатация в интернет пространството.

31-годишният П.П. е задържан на 1-ви юни в дома си в столицата. От жилището е иззет компютър, на чийто хард диск били открити файлове с детска порнография и множество специализирани програми, чрез които тези материали са били обменяни с други потребители по света. По първоначални данни задържаният се е занимавал с престъпната дейност от близо четири години. По случая е образувано досъдебно производство, а работата по него продължава под наблюдението на Софийска районна прокуратура.

Досъдебно производство за аналогично престъпление е образувано и срещу 28-годишен жител на с. Гложене, Врачанско. От дома му служителите на сектор „Киберпрестъпност“ в ГДБОП са иззели настолен компютър, лаптоп и две флаш памети, съдържащи файлове с материали с детска сексуална експлоатация. Назначени са експертизи, с цел доказване престъпната дейност на задържания. Случаят е докладван на прокуратурата, образувано е досъдебно производство. Работата на разследващите продължава под ръководството на Районна прокуратура – Козлодуй.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега