Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Успех за бургаските математици и на лекоатлетическата писта

Успех за бургаските математици и на лекоатлетическата писта

Юношеският отбор по лека атлетика на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" взе два златни и един сребърен медал от финала на Държавните ученически игри.

Освен че жънат успехи в научната сфера, бургаските математици се оказват и добри спортисти. Юношеският отбор по лека атлетика на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" взе два златни и един сребърен медал от финала на Държавните ученически игри на 3 и 4 юни в Сливен, класирайки се сред петте най-добри тима.

МартинМанчев, Кристиян Минчев, Йордан Христов и Божидар Вангелов спечелиха среброто внай-атрактивната дисциплина – щафета 4х100 м. Виндивидуалните дисциплини, с два златни медала се отличи деветокласникътБожидар Вангелов. Най-добре представилият се състезател в игрите, първо спечелизлатото на 100 м. гладко бягане с резултат 10,78 сек. На следващия ден, Вангелов, дублира златото на 200 м. с 22,61сек.

В същите дисциплини много силно бяга във финалите Йордан Христов.Сдвуцифрен резултат на тласкане на 5 кг. гюле се представиха Даниел Иванов иЕвгени Енев. Един от най-добрите математици в Европа - Кристиян Минчев, въввисокия скок, надскочи себе си и спечели любовта на публиката.

В същатадисциплина много силен бе и Слави Божилов. Слави премина стоически и 400 м., ана следващия ден – 800 м., за да бъде забелязан таланта му в най-красивияспорт.Манчеви Енев „прелетяха” дълъг скок. След изявите на терена, Манчев бе на важен изпитв Бургас, след който отново се върна на състезанието в Сливен.

Ядротона отбора по лека атлетика на Природоматематическата гимназия е от състезателина спортния клуб „Вая 94”.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега