Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Служители на ИАРА с проверки в цялата страна

Служители на ИАРА с проверки в цялата страна

Това съобщиха от пресцентъра на агенцията.

При рутинна проверка за извършване на търговия на риба, служители на ИАРА от сектор „Рибарство и контрол“ град Варна установяват автомобил, собственикът на който извършва продажба на риба. Автомобилът не е хладилен, а рибата е без съпътстващи документи към нея за произход. На лицата е съставен АУАН (Акт за установяване на админситративно нарушения) по ЗРА (Закон за рибарство и аквакултурите). Рибата е иззета и дарена на рибоядните животни от зоопарк Варна. 


Снимка: ИАРА

При проверка на яз. „Мандра“, служители на ИАРА от сектор „Рибарство и контрол“ град Бургас извадиха от водата 4 бр. хрилни мрежи с обща дължина 200 м, поставени в работно положение. Уловената  в мрежите риба от вида шаран и таранка е освободена и върната обратно във водата. 


Снимка: ИАРА

При извършена проверка на служители от сектор „Рибарство и контрол“ град Плевен на река Вит, е открита хрилна мрежа, поставена в работно положение с улов на риба от вида шаран – 30 кг. Мрежата е извадена за унищожаване, а рибата освободена и върната обратно във водата.


Снимка: ИАРА

При друга проверка на служители от сектор „Рибарство и контрол“ град Плевен на р. Дунав, при р.к .640-635, са открити и извадени от водата 3 броя парагади (герими) с обща дължина 450 м и 120 броя куки. Съставен е и 1 брой АУАН (Акт за установяване на админситративно нарушения) на риболовец, извършващ стопански риболов без необходимите документи по чл.17 от ЗРА (Закон за рибарство и аквакултурите).

При проверка на служители на ИАРА на река „Огоста“ в град Монтана, при действаща забрана за задържането при улов на балканска пъстърва (заповед РД-09-69/2019 г.), е установено лице, уловил и задържал 3 броя балканска пъстърва. Съставен е АУАН (Акт за установяване на админситративно нарушения) по чл. 30, ал. 3, т. 1 от ЗРА (Закон за рибарство и аквакултурите). 

При проверка от служител на ИАРА от сектор „Рибарство и контрол“ град Сливен и доброволен сътрудник на ИАРА, на територията на яз. „Жребчево“ бе заловено лице превозващо  мрежи тип „сетка“ с лек автомобил над ТК „Белия дом“.  Иззети са 6 броя мрежи с обща дължина 390 м. Уловената в мрежите риба от вида  платика – 20 кг. е освободена и върната обратно във водата. Съставен е 1брой АУАН (Акт за установяване на админситративно нарушения) по чл. 39а ал.2 от ЗРА (Закон за рибарство и аквакултурите).
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега