Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Служителите на затворите излизат на протест на 10 януари

Служителите на затворите излизат на протест на 10 януари

На 10-и януари, Синдикатът на служителите в затворите в България организира Национален протестен митинг – шествие. Демонстрантите се събират пред Министерството на правосъдието от 13 часа, а мотото на протеста е "Оставка на беззаконието! Протест срещу безхаберието!".

На 10-и януари, Синдикатът на служителите в затворите в България организираНационален протестен митинг – шествие. Демонстрантите се събират предМинистерството на правосъдието от 13часа, а мотото на протеста е  "Оставка на беззаконието! Протест срещу безхаберието!".

Служителите на затворите ще протестират срещу орязването на правата на служителите в ГД”ИН” и ГД“ОХРАНА” регламентирани в Закона за Министерството на вътрешните работи и недостатъчния бюджет за системата на затворите. Шествието ще потегли от Министерството на правосъдието в 13.30 часа и ще сепридвижи до входа на Министерството на финансите и Министерски съвет, следкоето ще продължи до сградата на Народното събрание.       

Синдикатът намира, че неспазването наЗакона за Министерството на вътрешните работи от Министерството на правосъдиетое грубо нарушение на Правилата за социален диалог в България, с което сеобезсмисля дейността на Съвета за социално партньорство в Министерството направосъдието.

Използваната във времето от институциите,обобщено формулирана фраза „реформа в затворите”, без необходимото финансиране,звучи смислено, но попада единствено в полето на голите абстракции, като не еслучаен факта, че Европа ни изпраща рекорден брой препоръки от началото напрехода.

Сподер синдикалистите, липсата на системниусилия и приемственост за решаване на въпросите, за състоянието на затворите вБългария, проблемите и предизвикателствата свързани с тях, потъпкват честта идостойнството на една категория държавни служители с отношение към сигурносттана държавата. Това, от своя страна, създава условия, които представляват потенциална опасност затехните живот и здраве.

За демонстрацията е получено разрешение от компетентнитеоргани за провеждането на протестните действия. Предприети са също така всичкимерки да не се нарушава обществения ред.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега