Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Служителка на руска телевизия влезе в ефир с плакат "Не на войната" /Видео/

Служителка на руска телевизия влезе в ефир с плакат "Не на войната" /Видео/

Тя е прекъснала ефира на известната водеща Екатерина Андреева, която в този момент говори за санкциите, наложени на Русия. Канал Първи започна вътрешна проверка във връзка с инцидента.

Служителка на руската телевизия Първи канал е задържана заради влизане в студиото на новинарската програма "Время" по време на жив ефир. Служителката се казва Марина Овсянникова и работи като редактор в телевизията, съобщава Труд.

Тя се появява зад гърба на водещата с плакат, на който пише:

"Не на войната

Спрете войната

Не вярвайте на пропагандата

Тук ви лъжат

Руснаците срещу войната".


Марина Овсянникова е отведена в Районното управление. Съставен ѝ е протокол по новия член от Кодекса за административните нарушения - за дискредитиране на руските въоръжени сили. 

Тя е прекъснала ефира на известната водеща Екатерина Андреева, която в този момент говори за санкциите, наложени на Русия. Канал Първи започна вътрешна проверка във връзка с инцидента. Видеото обиколи за минути социалните мрежи и предизвика вълна от коментари.

Марина Овсянникова е записала и видеопослание с обяснение за своето действие:

"Това, което става сега в Украйна е престъпление и Русия е страна агресор. Отговорността за тази агресия лежи на съвестта на един-единствен човек. Този човек е Владимир Путин. Моят баща е украинец, а майка ми е рускиня и те никога не са били врагове. Този гердан на шията ми е символ на това, че Русия трябва незабавно да спре братоубийствената война и че нашите братски народи все още могат да се помирят. За съжаление през последните години работих в Първи канал и се занимавах с кремълска пропаганда и сега много ме е срам за това. Срам ме е, че позволявах да се говорят лъжи от екрана на телевизора и да зомбират руснаците. Ние мълчахме през 2014 г., когато това започваше. Не излязохме на митинги, когато Кремъл отрови Навални. Безмълвно наблюдавахме този античовешки режим. Сега от нас се отвърна целия свят и десет поколения от нашите потомци няма да измият от себе си позора от тази братоубийствена война." 


От профила на Марина Овсянникова във Фейсбук става ясно, че тя живее в Москва, учила е в Руската академия за публична администрация РАНХиГС. Актуалната й профилна снимка е променена вчера с апликация на бял гълъб като послание за мир. Самата журналистка е с бижу, съдържащо цветовете на украинския и руския флаг, като символ на възможното помирение, за което се казва в изявлението й.

Девушку зовут Мария Овсянникова, она сотрудница первого канала. Ее задержали и отвезли в ОВД Останкино

Публикувахте от Natalia Gevorkyan в Понеделник, 14 март 2022 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега