Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Смрад на мърша тормози жители и гости на бургаския квартал "Сарафово"

Смрад на мърша тормози жители и гости на бургаския квартал "Сарафово"

Будят впечатления няколко факта. Тази неприятна миризма се появява само по късна доба и че се усеща в целия квартал.

Неприятни и силни миризми тормозят жители и гости на бургаския квартал Сарафово. Те са се появили от преди седмица и винаги това се случва в малките часове на денонощието, предава БНР - Радио Бургас.

Миризмата започва да тормози хората обикновено след 1 – 2 часа. Тя е толкова неприятна, че те са принудени да затварят прозорци и врати, иначе не позволява да заспиш, разказват местни жители:

„Онази вечер. Около 3 ч. вечерта. Влизайки с автомобила, още на кръговото на Сарафово, усетих остра миризма. Като слязох от колата, направо бях потресен. Нещо свързано с храна, нещо като на мърша, на нещо, което е изгнило… И винаги – след 12 ч. вечерта… Преди 1 седмица започнахме да го чувстваме. Мирише направо на мърша, на умрели животни, на разлагащи се трупове. И това е между 2 и 4 ч. през нощта“, разказват хора от квартала.

Развалена храна, умрели животни, канализация, изгорени материали… Това са само част от предположенията на местните хора. Будят впечатления няколко факта. Тази неприятна миризма се появява само по късна доба и че се усеща в целия квартал. За последното потвърждават бургазлии, които живеят в различните му краища. И че това нещо е от скоро, от едва една седмица. Хора, които живеят от по-отдавна в квартала, не помнят подобна воня да ги е тероризирала.Сигнали за тези миризми са изпратени и до РИОСВ – Бургас, и до общината. 

От екоинспекцията отговориха на наше запитване, че наистина са получавали. Те, обаче, били за миризми на фекалии, а компетентен орган била Община Бургас, която да обследва ВиК – мрежата. От общината посочиха, че те изграждат част от нея, но след това я предават на ВиК. Подали сигналите към тях, а от водното дружество са поели ангажимент да обследват съоръженията и да предприемат каквото е необходимо през тази седмица.

Остава отворен въпросът, ако проблемът е с канализацията, защо започва да мирише точно в тези часове, а не през деня, рано сутрин или в ранните часове на нощта. Както и ще стане ли ясен източникът на вонята, който тормози и бургазлии, които живеят в Сарафово, но и стотиците туристи, които почиват в квартала.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега