Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Снежната стихия в Северна Европа взе девет жертви

Снежната стихия в Северна Европа взе девет жертви

Описвана като най-тежката за последното десетилетие буря Ксавиер продължава да вилнее в Северна Европа. С ветрове до 225 км в час стихията нанесе щети във Великобритания, Германия и Полша и взе общо девет жертви в Швеция, Дания и Южна Англия. Бурята удари Европа в четвъртък и остави хиляди домове без електричество.Скоростта на вятъра на места достига 230 км/ч.

Описвана като най-тежката за последното десетилетие буря Ксавиер продължава да вилнее в Северна Европа. С ветрове до 225 км в час стихията нанесе щети във Великобритания, Германия и Полша и взе общо девет жертви в Швеция, Дания и Южна Англия. Бурята удари Европа в четвъртък и остави хиляди домове без електричество.Скоростта на вятъра на места достига 230 км/ч.

На източното крайбрежие на Англия морското вълнение е с най-голямата си сила от 60 години насам, а в Северен Уелс на места се налага евакуация на населението. Властите във Великобритания предупредиха, че се очакват наводнения в крайбрежните райони.Бурята предизвика и транспортен хаос. Холандските авиолинии KLM отмениха 84 полета от Амстердам, а в Хамбург те са 120. Отменени са полети също от Глазгоу, Единбург и Абърдийн. В Шотландия изцяло спря железопътния транспорт, част от инфраструктурата е увредена.

В останалите части на Северна Европа също има проблеми.В Дания възрастна жена загина когато бурният вятър преобърна автомобила й, а двама филипински моряци бяха отнесени от силна вълна в Швеция. Днес в Швеция 50 000 домакинства са без ток. Поривите на вятъра достигат 30 метра в секунда. Нарушено е движението на влаковете. Множество полети от и за летището в Малмьо са отменени. На летището в Стокхолм самолетите излитат със закъснение.Не се движат и фериботите между Швеция и Дания.

В Германия бурята връхлетя Хамбург и наводни рибния пазар и голяма част от кварталите край пристанището. Стихията доведе до покачване на водите до 6,09 метра, което е рекордно от 1962 г. насам, но дигите в града, построени в последните години, могат да издържат на водно ниво от 7,50 метра, а на места дори на водно ниво от 9 метра. Почти всички полети от и за Хамбург бяха отменени.И това е само началото - бурята ще набира сила през съботния ден, предупреждават от Германската метеорологична служба.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега