Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Социалното министерство спря поръчка за луксозни коли след телевизионен репортаж

Социалното министерство спря поръчка за луксозни коли след телевизионен репортаж

Социалното министерство спря обществена поръчка за луксозни коли след телевизионен репортаж. Ведомството искало да се обзаведе с десет нови автомобила, но изискванията за кандидатите били толкова високи, че в крайна сметка се оказва, че едва два модела на един производител отговарят на всички посочени условия.

Социалното министерство спря обществена поръчка за луксозни коли след телевизионен репортаж. Ведомството искало да се обзаведе с десет нови автомобила, но изискванията за кандидатите били толкова високи, че в крайна сметка се оказва, че едва два модела на един производител отговарят на всички посочени условия.

Новите коли трябвало да заменят купените през 2009-а година служебни возила за служителите на МТСП срещу 720 000 лева с ДДС, предаде репортаж Нова телевизия. Но колите не можело да са какви да е - изискването било за скъпа боя черен металик, седан, минимум 190 конски сили, автоматик с 6-степенна скоростна кутия, 4х4. В поръчката били описани и изисквания за определен вид светлини, стъкла, климатроник и др.

Освен голяма мощност, социалното министерство има и високи изисквания за разход на гориво. А двете компании-фаворит в момента се разследват в САЩ и Европа за вредните емисии, отделяни от техните двигатели. Според бивш служител на въпросната компания, която произвежда въпросните отговарящи на изискванията возила, поръчката съдържа някои елементи, типични само за тези два модела. Екстри, които не се предлагат от друг производител.

След излъчването на репортажа в новинарската емисия на Нова, обществената поръчка бе прекратена по нареждане на министъра. Като причина, от ведомството посочват, че в обявлението присъстват "недопустими условия като тези за цвят или за задвижване на колелата".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега