Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Сачева: Имаме достатъчно средства за момента, но се готвим и за най-лошото

Сачева: Имаме достатъчно средства за момента, но се готвим и за най-лошото

Министърът на труда и социалната политика анонсира, че днес предстои да издаде заповед за безопасни условия за труд.

"Имаме достатъчно средства за момента, но с преструктурирането на бюджета искаме да си осигурим ликвидност. Както се казва - готвим се за най-лошото, надяваме се на най-доброто". Това заяви на извънреден брифинг социалният министър Деница Сачева. 

"Кризата има различни лица и измерения. В различните региони се появяват хората, които обикновено са невидими за нас - бездомници, просяци, които страдат от това, че няма потоци от хора по улиците. Ще се погрижим и за тях", допълни Сачева. По думите й, общините ще трябва да ги идентифицират, за да може да им се осигури храна и помощ от първа необходимост.

Социалният министър подчерта, че този месец изплащането на пенсиите ще започне на 7 април и ще протече по удължен график. Тя призова пенсионерите да спазват препоръките и да оставят най-възрастните лица да посещават пощенските станции преди обяд.

Както вече Ви информирахме, в рамките на извънредното положение се дават и следните допълнителни възможности:
- изплащане на пенсия в дома на пенсионери над 68 години, съгласно Наредбата за пенсии на НОИ, след подадено заявление в пощенската станция, където пенсионерът получава личната си пенсия;
- изплащане на пенсия на упълномощен представител на пенсионера, с предоставено еднократно изрично или нотариално заверено пълномощно;
- изплащане срещу подпис на пенсия и добавките към нея до двукратния размер от социалната пенсия за старост, без пълномощно, на съпруг (съпруга), на пълнолетни деца или на родители на пенсионера, които следва да докажат това свое качество и да представят документите за самоличност на получателя и на пенсионера.

Деница Сачева анонсира, че днес предстои да издаде заповед за безопасни условия за труд, с която ще задължи работодателите да въведат стриктни мерки за ограничаване на заразата - редовна дезинфекция най-малко два пъти на деня, редовно проветряване на помещенията, предоставяне на дезинфектанти и други материали за лична хигиена, въвеждане на пропускателни режими и ограничаване на личните контакти между работниците.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега