Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Социолози: Доверието в управляващите ще пада до изборите

Социолози: Доверието в управляващите ще пада до изборите

Има ерозия на доверието към управлението на Бойко Борисов, коментира пред Нова телевизия социологът Кънчо Стойчев по повод изследването на „Галъп“ за месец ноември, което дава само 3% преднина на ГЕРБ пред БСП.

Има ерозия на доверието към управлението на Бойко Борисов, коментира пред Нова телевизия социологът Кънчо Стойчев по повод изследването на „Галъп“ за месец ноември, което дава само 3% преднина на ГЕРБ пред БСП. Според него това означава, че политическият ни живот се разомагьосва и приключва магията на Бойко Борисов.

„Не казвам, че изчезва неговата харизма. Той си остава харизматичен политик, който има подкрепата на над 1 милион българи. Но изчезна ситуацията, в която имахме един лидер с 67-68% подкрепа”, заяви Кънчо Стойчев.

„Това обаче не означава, че изборите са предрешени. Това означава, че се изпаряват очакванията за вял и скучен мач, мачът ще е по интересен, а кой ще победи, ще видим“, добави той. 

Разликата от три процента е в рамките на статистическата грешка, но важни са тенденциите, смята и социологът Цветозар Томов.  По думите му доверието към управляващата партия ще пада до изборите. Това е нормално в последните 23 години, отчете социологът. Според него нито една управляваща партия не е успяла да задържи накрая на мандата си повече от 2/3 от гласовете, които са гласували за нея на предишните избори.

Според социолога Юлий Павлов преди да се твърди, че разликата между управляващи и опозиция е толкова малка, трябва да се направят още изследвания.„На проверка подлежи и въпросът дали наистина БСП имат ръст в доверието”, заяви той. Това, което е безспорно обаче, че от миналата година досега има спад в доверието към управляващите, потвърди и Павлов.

Според Цветозар Томов спадът в доверието на управляващите се дължи на това, че не се оправдават очакванията на хората. По думите му управлението на Борисов е характерно с това, че доведе до силно поляризирани реакции към себе си. Според Юлий Павлов спадът на доверието се дължи на липсата на последователна политика.

„Имам хаос  - крачка наляво, надясно, напред.  В началото изглеждаше като съобразяване  с  общественото мнение, сега обаче това започва да дразни“, добави социологът.

Кънчо Стойчев отчете срив в доверието на бизнеса към управляващите. По думите му малкият и средният производител тотално се отдръпнал от тях, защото "благодарение" на управляващите малкият и среден бизнес са на изчезване от бизнес картата на страната.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега