Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Созополии преобразяват града си

Созополии преобразяват града си

Облагородяват са детските площадки, косят се или се пръскат с препарат избуялите треви, ремонтират се и се боядисват пейки, катерушки, ел.табла и информационни табла, извозват се камъни и захвърлени тежки или обемисти отпадъци, почистват се дори пътните знаци.

За броени дни малки и големи се организираха, за да преобразят града си и да се справят с всички онези малки проблеми, които ежедневно подминаваме, отдавна забравили да си помислим, че "някой трябва да се погрижи". Това се случи в Созопол - едно от градчетата по Южното Черноморие, което вече трябваше да кипи от живот в очакване на Лято 2020. Вместо това, там кипи усилен труд.

"Ние сме Созопол" е инициатива на обществения съвет, сформиран към кабинета на кмета Тихомир Янакиев. Само преди дни представители на Съвета се срещнаха с градоначалника и главния архитект Радост Георгиева. На тази среща бе изготвен списък с малки ремонтни дейности като поправка и боядисване на пейките, освежаване на бетонната основа и цвета на парапета на Южната алея, поставяне на пана за обяви и реклами, почистване и боядисване на ел. таблата, събиране и извозване на строителни отпадъци и материали, обекти за озеленяване и много други.

През последните дни Созопол кипи от ентусиазъм, като малки и големи се включват в различни ремонтни дейности из целия град. Облагородяват са детските площадки, косят се или се пръскат с препарат избуялите треви, ремонтират се и се боядисват пейки, катерушки, ел.табла и информационни табла, извозват се камъни и захвърлени тежки или обемисти отпадъци, почистват се дори пътните знаци.

В инициативата участват местните неправителствени организации – Елпида, Българо-гръцко, Тракийско, Женско сдружение, кметът, зам.-кметът, председателят на Общински съвет, главният архитект, служители на Общинска администрация, много самоорганизирали се деца и възрастни.

Дефицит към момента са доброволци за извършване на дребни ремонти на площи от 1-2 квадрата - нареждане на плочки, павета, бордюри. Същевременно продължава и набирането на средства за обособяване на кът за свободна игра (без повод) на домашни кучета. Одобреният терен е зелена площ в Градската градина, в дясно от църквата "Св. Зосим". Необходими са около 1500 лв. Общественият съвет призовава любителите на животни да подкрепят тази идея, за което четириногите ни приятели ще бъдат благодарни.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега