Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Спасиха живота на бургазлия с тежка бъбречна недостатъчност

Спасиха живота на бургазлия с тежка бъбречна недостатъчност

Сложна операция, спасила човешки живот, се извърши вчера в МБАЛ "Дева Мария", съобщават от лечебното заведение.Спасеният пациент е бургазлията Йордан Чакъров, който е приет по спешност. Докаран е с линейка в Спешния център на МБАЛ „Дева Мария“. Посреща го урологът д-р Дичо Калоянов.Още от постъпването на пациента им става ясно, че състоянието му е много тежко. Мобилизиран е екип от уролози, реаниматори и кардиолози.

Сложна операция, спасила човешки живот, се извърши вчера в МБАЛ "Дева Мария", съобщават от лечебното заведение.Спасеният пациент е бургазлията Йордан Чакъров, който е приет по спешност. Докаран е с линейка в Спешния център на МБАЛ „Дева Мария“. Посреща го урологът д-р Дичо Калоянов.Още от постъпването на пациента им става ясно, че състоянието му е много тежко. Мобилизиран е екип от уролози, реаниматори и кардиолози.

"Ако не бяхме действали навреме, възможните изходи бяха два – хемодиализа или фатален край",  коментират лекарите от МБАЛ "Дева Мария"."Той не беше уринирал два дни (пълна анурия), с бъбречна недостатъчност (повишени стойности на креатинина). Това наложи спешно предприемане на мерки за възстановяване нормалното количество урина  (диурезата) на болния. Състоянието му беше допълнително утежнено от тежко сърдечно заболяване – предсърдно мъждене, на антикоагулантна терапия, което носи допълнителна опастност от интраоперативно кървене. Още повече и при висок креатинин, опасността от кръвотечение беше висока", обясни д-р Дичо Калоянов.

При постъпването на Йордан Чакъров в Спешния център на МБАЛ „Дева Мария“, се задействал перфектен механизъм от уролози, реаниматори, кардиолози, които са осигурили бърза и адекватна реакция, поясниха от болницата. Направили са се много спешни консултации, за да бъде подготвен пациентът за операция, уточняват от здравното заведение.

"Слава Богу по време на операцията проникнахме и в двата бъбрека. Поставихме протези и възстановихме уринирането. За около два часа след оперативната намеса, диурезата беше напълно възстановена. Днес вече болният е в много добро общо състояние, чувства се прекрасно и е готов за изписване“, доволен бе от свършената работа на екипа от специалисти на МБАЛ "Дева Мария" д-р Калоянов.Йордан Чакъров още не може да повярва, че е прескочил трапа.

„Отдавна имам много добро мнение за МБАЛ „Дева Мария“. В конкретния случай ми беше препоръчана от д-р Валентин Стоев. Той ме изпрати с препоръки, че точно тук ще ми обърнато внимание адекватно и навреме. В най-кратък срок те направиха всичко, от което се нуждая. Сложили са ми въпросните протези, но нямам никакви срезове, а тези неща са на място. Само един катетър имах като излязох", каза Йордан Чакъров и в допълнение благодари на екипа, спасил живота му.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега