Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Спецов: НАП проверява голяма петролна компания, която отчита загуби у нас и печалби в офшорки

Спецов: НАП проверява голяма петролна компания, която отчита загуби у нас и печалби в офшорки

За това, че схемата „Автомагистрали” е ощетила бюджета най-малко с 20 млн. лева, Спецов каза, че: "По начините, по които са правени поръчките и плащанията има ощетявания".

Шефът на НАП Румен Спецов говори за това, какво знае приходната агенция за скандала с магистрала „Хемус”, както и как е възможно една фирма хем да губи - хем да става все по-голяма. Пред NOVA той коментира и аферата около АМ "Хемус". "Ние от НАП нямаме тази функция и тези възможности да следим в реално време какво се случва в междубанковото трансфериране, както и нямаме опция да знаем кога се теглят пари на каса на съответната банка. Там вече банковите институции имат техните задължения да уведомят ДАНС, но не и НАП. НАП научава в хода на проверки, тогава можем да изискваме банкови трансфери, но това е впоследствие".

Относно мъжа, задържан за т.нар. източване на милиони в чували, който е бил служител на приходната агенция, Спецов каза: "Познавам го като човек, не сме работили заедно като колеги. Но знам кой е". За това, че схемата „Автомагистрали” е ощетила бюджета най-малко с 20 млн. лева, Спецов каза, че: "По начините, по които са правени поръчките и плащанията има ощетявания". 

По другия казус, който се завъртя около него - заплахата, която е получил за живота си, Спецов информира, че тя към момента е елиминирана, "службите ни си свършиха много добре работата", но не даде повече информация, тъй като смята, че заради спецификата на случая имена и конкретика е по-добре да останат под контрола на самите служби.

Румен Спецов потвърди и думите си пред румънски журналисти, че НАП проверява голяма петролна компания, която отчита загуби в България и печалби в офшорни сметки. 

Без да споменава името на компанията - "Лукойл", Спецов посочи, че се променя начинът на мониторинг на самата компания, за да се види защо въпреки отчитането в продължение на години загуби, компанията продължава изобщо на оперира на българския пазар. В периода 2008 - 2015 г. компанията отчита загуби, за две години 2015 и 2016 г. малки печалби, след което отново загуби.На отделни въпроси, Румен Спецов обаче нито потвърди, нито отрече, че става въпрос за "Лукойл". 

Заяви обаче, че процесът не трябва да се разглежда само откъм неговата печалба, тъй като компанията функционира в среда с различни елементи на пазарна и производствена конюнктура, включително и всичко, което компанията е вложила като финансов ресурс. Не става въпрос обаче за милион-два, а за стотици милиони левове в производство. В хода на самата търговска дейност, е предприет определен начин на осчетоводяване и са използвани други дружества от обща група, за да бъде изнесена печалбата извън България. "И ние не казваме, че това е лошо - да си избираш място, където да се облагаш данъчно, но да кажем, че имаме резерви по начина, по който го правят", заключи Румен Спецов.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега