Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Спешна нужда от фонд за ваксиниране против рак на шийката на матката

Спешна нужда от фонд за ваксиниране против рак на шийката на матката

Трябва спешно да се направи фонд за ваксиниране против рак на шийката на матката. Това обяви председателят на Федерация Български Пациентски Форум (ФБПФ) Теодора Захариева по време на националната среща на представителите на организацията през уикенда.

Трябва спешно да се направи фонд за ваксиниране против рак на шийката на матката. Това обяви председателят на Федерация Български Пациентски Форум (ФБПФ) Теодора Захариева по време на националната среща на представителите на организацията през уикенда. Тя изрази силното си възмущение от бездействието на държавата по тази сериозна тема.

"Вече пет години участвам на кръгли маси за реализирането на ваксинация за превенция на рака на шийката на матката. Всички са съгласни колко е важно да се работи по проблема, но реално не се предприемат действия", коментира Захариева. Тя беше категорична, че се отказва от участие в подобни кръгли маси, тъй като очевидно са безсмислени. По думите й на този етап решението е бързо да се сформира фонд, чрез който желаещите да могат да се ваксинират, тъй като става въпрос за спасяване на човешки животи.

ФБПФ излезе с няколко основни решения от националната си среща. Сред тях са искания за внасянето на законопроект за сурогатното майчинство до 30-ти май 2011 г.; равнопоставеност в проследяването на бременните инвитро и естествените бременности; повишаване на квалификацията на АГ-специалистите по региони, с цел проследяване на бременности, постигнати след асистирана репродукция;  публично-частно партньорство, модернизиране и адаптация на спешната помощ; прилагане на световния гайдлайн в критериите на НЗОК за лечение на диабет тип 1; достигане на 100% реимбурсация на скъпоструващите  биологични средства за болните от болест на Бехтерев и други ревматологични заболявания; създаване на етична комисия във връзка с разследването на Изпълнителна агенция по трансплантация и Фонд за трансплантации в чужбина.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега