Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

СПЕШНО! Изписват в кома 33-годишния Исмаил заради задължения към болница в Турция

СПЕШНО! Изписват в кома 33-годишния Исмаил заради задължения към болница в Турция

Младият мъж от Бургас е в кома вече седми месец. Диагнозата е вирусен енцефалит.

Млад мъж от Бургас е в кома вече седми месец. В началото на февруари 33-годишният Исмаил губи съзнание след висока температура. По спешност е закаран в бургаска болница. Там след направен скенер на главата, лекарите откриват, че има оток на мозъка. Следват две пункции на гръбнака и ядрено магнитен резонанс. Така установяват, че има хидроцефалия. На 14 февруари е направена операция за поставяне на клапа, след което Исмаил изпада в кома. Диагнозата е вирусен енцефалит.

Следващите дни са кошмарни. Постоянни гърчове и лекарите в Бургас не дават шансове той да оцелее, споделя жената му Янка. На 6 март Исмаил започва да диша самостоятелно и показва силна воля за живот. Дните в реанимация също не са леки за него, инфекциите са ежедневие, а борбата му за живот е всяка секунда. Сега е с поставен дренаж към белите дробове, а жлъчката му е премахната. Въпреки цялото страдание, той успява да стиска с ръка и да плаче, когато чуе гласовете на любимите си хора.

Надежда за подобрение на състоянието му в България не дават. От два месеца Исмаил е турска болница, в която през месец май дават надежда на близките му, че има шанс да се възстанови.Цената на месечния престой е 45 000 евро. След множество изследвания, които увеличават значително сметката, забавяне с плащането на 35 хиляди евро е причина в понеделник на 21 август Исмаил да бъде изписан с дренаж на мозъка и апарат, който подпомага дишането му.

Ето какво споделя любимата на Исмаил Янка Христова: 

Ще бъде изписан от реанимация и остава на произвола на съдбата. Не е ясно нито с каква линейка ще бъде транспортиран,нито къде нито дали може да пътува в това състояние.До този момент успявахме с вашата помощ,на всички добри и помагащи хора да запълваме дупките в плащанията,да не закъсняваме прекалено много,но последните седмици имаше много антибиотици,много допълнителни изследвания и сумите станаха огромни и още по непосилни. Както знаете той никога не е излизал от реанимация и затова лечението е толкова скъпо. Мястото,за което се борим толкова много време и където направиха толкова много неща за Исмаил вече не е по силите ни финансово,тъй като месечен престой струва 45 000 евро.

Без да са включени допълнителни процедури,изследвания и операции,които при него не бяха никак малко. А и колкото по продължителна е кампанията,толкова по трудно става за съжаление. Много ми е мъчно да напиша,че това за което се борихме заедно с вас,със всички вас,които отворихте сърцата си за Исмаил още от първия ден,когато създадох кампанията,не се случи,за времето в което имаше възможност да бъде в Турската болница.Въпреки всички подобрения от към реакции и движения, Исмаил все още не може да дойде в съзнание.Той ни чува и реагира,понякога отваря очи,а друг път с дни не ги отваря. Така и не разбрахме дали усеща болка и през какво преминава в това състояние. Не разбрахме и как здрав млад човек без да боледува изпада в кома и не се събужда вече седми месец.Животът се преобръща за секунди и от всичко остава само тази жестока борба за живота му. До момента задължението към болницата до края на тази седмица е 35 000 евро,които трябва да бъдат платени.Ако не бъдат платени,даже незнаем какво следва.Нашата борба никога няма да спре,докато Исмаил се бори и показва подобрения, ние също няма да се откажем. 

Моля всеки един от вас с цялото си сърце, да ни помогне както може и с каквото може, за да заплатим тази сума. Моля всеки,който знае какво е да обичаш с цялото си сърце,какво е да се бориш до последно със зъби и нокти,само и само да има шанс за любимия ти човек.За човека с който си имал всичките планове за бъдеще,но обстоятелствата са такива и плановете се променят.Остава само да се бориш и да молиш за помощ. Всеки един лев,всяко едно споделяне на кампанията,всяка молитва за Исмаил Благодарим ви за всичко. Не спирайте да се молите за него в този толкова тежък за него и семейството му момент.

Всеки, който може и има желание да дари средства може да го направи и следните начини: 

С дарение - с карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut  - ТУК!
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега