Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Спипаха "муле" за 13 телефонни измами в Бургас

Спипаха "муле" за 13 телефонни измами в Бургас

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на Г.Т. продължава от служители на сектор «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас, Първо, Второ, Четвърто и Пето Районни полицейски управления.

В резултат на полицейските действия на служители от сектор «Криминалнаполиция» при ОДМВР – Бургас, служители от сектор «Криминална полиция» при ПървоРайонно управление «Полиция» - Бургас и служители от Базовата научно-техническалаборатория към ОДМВР - Бургас,  поотношение телефонната измама за сумата от 12 000 лв., осъществена на 13.10.т.г.спрямо 80-годишна бургазлийка, живееща на ул. «Мара Гидик», която около 16.15ч. на същата дата получила обаждане на домашния си телефон от мъж, представилсе за «Офицер Андреев» от Пето Районно управление «Полиция» - Бургас, който йзаявил, че дъщеря ѝ и зет ѝ катастрофирали и убили дете и за изплащане накръвнината била необходима сумата от 14 500 лв.

Установено е, че мъжът, дошъл давземе парите от домашния адрес на пенсионерката е 61-годишният Г.Т. от Бургас,придвижващ се с л.а. «Опел Вектра», с бургаска регистрация.Полицейските служители извършили претърсване в дома на Г.Т., като намерилии иззели част от вещите предмет на престъплението - сумата от 2 220 лв. и300 евро.

Намерени и иззети са и мобилните телефони, с които бургазлията сесвързвал. В хода на проведените оперативно-издирвателни мероприятия и действияпо разследването /разпознаване и следствен експеримент/, предприети спрямо Г.Т.,е установено, че за периода от 30.07.т.г. до 13.10.т.г. бургазлията в съучастиес други  неустановени до момента лица,извършил общо 13 телефонни измами на територията на Бургас.

Г.Т. направилпълни самопризнания, като заявил че взетите по телефонните измами пари иценности от пострадалите, транспортирал с личния си автомобил  до с. Струйно и с. Ушинци, обл. Шумен, катоза всеки курс взимал сумата между 250 – 350 лв. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на Г.Т. продължаваот служители на сектор «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас, Първо, Второ,Четвърто и Пето Районни полицейски управления.            

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега