Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Спират колата ти от движение, ако караш без винетка?

Спират колата ти от движение, ако караш без винетка?

Регионалното министерство разработва тежки санкции за водачите, които карат без винетка по републиканските пътища.

Регионалното министерство разработва тежки санкции за водачите, които карат без винетка по републиканските пътища. Спиране на превозното средство от движение, налагане на глоба и плащането й на момента, са част от мерките в борбата с нередовните шофьори.

Това обяви днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пред журналисти при инспекцията на виадукт „Елешница“. Тя информира, че са пуснати за обществено обсъждане редица промени в Закона за движение по пътищата, след което ще бъдат инициирани и законови промени. Планираната глоба за нередовните шофьори е достатъчно солена, че да гарантира спазване на правилата, коментира Павлова и добави, че това лято 95% от гастербайтерите, които преминават транзитно през страната, са били без винетен стикер.

"Сега въвеждаме солени глоби и възможност за спиране от движение на автомобил, защото това е недопустимо", подчерта Павлова. Министърът допълни, че този вид наказателна такса ще се налага и плаща на момента, като след заплащането й ще се дава винетен стикер с валидност 24 часа.

"Пътуващите българи са по-изрядни. Виждаме голям проблем при гастарбайтерите. При проверени 10 хиляди транзитнопреминаващи автомобила и превозни средства, 9 000 са или с незалепен стикер или невалиден непродупчен или без закупен стикер", каза Павлова.

Министър Павлова отчете, че след увеличаване на цената на винетките са събрани 100 млн. лева повече, като сумата надхвърля 300 млн. лева. Като брой продадени винетки се отчита също сериозно увеличение с около 200 000 стикера. Средногодишно се продават около 5 млн. броя винетни стикери, като повечето са с валидност за една година.

Отчетът до момента сочи, че има намаление в продажбата на седмични винетки, за сметка на сериозно увеличение на броя продадени месечни стикери.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега