Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Със 140 км/ч пак сме номер 1 - дано само не е по катастрофи

Със 140 км/ч пак сме номер 1 - дано само не е по катастрофи

Със 140 км/ч пак сме номер 1, дано обаче не се увеличат и ПТП-тата освен скоросттта на движение.

Със 140 км/ч пак сме номер 1, дано обаче не се увеличат и ПТП-тата освен скоросттта на движение. Днес министрите взеха решение скоростта за движение по магистралите се вдига от 130 на 140 километра в час.  Очаква се министрите да внесат в парламента предложение за промени в Закона за пътищата.

Увеличението на максималната допустима скорост  по магистралите ще се отнася само за леките автомобили, а не за автобусите и товарните автомобили. Максималната скорост по скоростните пътища ще е 120 км/ч.

Министрите решиха още по протежение на автомагистралите и скоростните пътища да не може да се изграждат рекламни съоръжения в обхвата на пътя и в обслужващата зона. За шосетата от първи, втори и трети клас, както и останалите, които не са включени в досега изброените, пък се забранява изграждането и експлоатацията на рекламни съоръжения на разстояние по-малко от 8 м.

Въвежда се забрана за спиране на пътното превозно средство за престой освен на обозначените за това места и съответно извършването на маневри върху платната за движение. Водачите няма да могат да завиват в обратна посока, да се движат назад, да навлизат в разделителната ивица или да я пресича, включително и на местата, където тя е прекъсната, са друга част от приетите текстове. Тези две правила ще бъдат валидни, когато движението се осъществява по скоростен път.

За да бъде определен като скоростен, пътят трябва да отговаря на редица условия. Той трябва да има самостоятелни платна за движение във всяка посока с разделителна ивица между тях, като всяко е с най-малко две ленти за движение.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега