Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Състезание за водородно задвижвани автомобили събира рекорден брой участници в Бургас

Състезание за водородно задвижвани автомобили събира рекорден брой участници в Бургас

Общо 11 училищни отбори от 8 различни градове - Благоевград, Бургас, Видин, Велико Търново, Враца, Русе, София и Търговище, ще премерят умения в управлението на водородни автомобили, които сами са конструирали през годината.

Рекорден брой ученически отбори от страната ще се състезават на 8 юни в Бургас за място на Световното първенство за водородно задвижвани автомобили. Националното състезание Horizon Grand Prix 2024, чиито домакин ще бъде морският град, ще бъде от 11.00 часа в спортна зала „Младост“.

Общо 11 училищни отбори от 8 различни градове - Благоевград, Бургас, Видин, Велико Търново, Враца, Русе, София и Търговище, ще премерят умения в управлението на водородни автомобили, които сами са конструирали през годината.


Снимка: Община Бургас

Всеки отбор се състои от 4 до 8 ученици от 8-12 клас и учител. Целта на всеки отбор е да конструира автомобил (мащаб 1:10), който да бъде най-енергийно ефективен, задвижван от водород и горивна клетка. Състезанието продължава 4 часа и победител е отборът, направил най-много обиколки с еднакво количество водородни контейнери и батерия.

Училищата, които ще участват със свой отбор в състезанието са: 18 СУ „Уилям Гладстон“ - София, ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ - Видин, СУ „Емилиян Станев“ - Велико Търново, СУ „Никола Войводов“ - Враца, ПМГ "Академик С. Корольов" – Благоевград, ПГТР - Русе, ПГТЕ „Хенри Форд“ – София, ПГТ - Бургас, ПТГ „Симеон Велики“ - Търговище, 128 СУ "Алберт Айнщайн" - София и ЧУ „Българско Школо“ – София.

Състезанието в Бургас на 8 юни ще определи българския отбор на финалите на Световното първенство Horizon Grand Prix, което ще се проведе в Лос Анджелис, САЩ от 9 до 12 септември.

Входът за събитието е свободен, така че повече любители на автомобилните спортове могат да се насладят на състезанието и да подкрепят учениците.

„Всяка година се увеличава броят на отборите и повече ученици се мотивират да участват в извънкласни занимания, за да конструират своите автомобили. Имаме и призови класирания на 3-то и 4-то място на световното състезание. Вярвам, че за националния финал отборите ще покажат най-доброто от себе си и ще предложат вълнуващо преживяване на всички зрители и гости в залата“, сподели Ивайло Бонев - управител на „Технократи“ и основен организатор на събитието.

Националното състезание Horizon Grand Prix 2024 се провежда за четвърта поредна година от екипът на образователната организация „Технократи“ в партньорството на Община Бургас, ING България, Merx Global и Horizon Educational и с подкрепата на Българска федерация по автомоделен спорт.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега