Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Старозагорската прокуратура протестира определението на пловдивския съд по делото "Дебора"

Старозагорската прокуратура протестира определението на пловдивския съд по делото "Дебора"

Това каза на брифинг районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова.

Районна прокуратура Стара Загора изготви протест срещу определението на Районен съд-Пловдив, с което беше върнато заради допуснати процесуални нарушения в обвинителния акт досъдебното производство, което касае обвиненията спрямо Г. Г. (Георги Георгиев - б. а.) за причинена средна телесна повреда с особена жестокост, по особено мъчителен за пострадалата начин, за принуда и закани с убийство спрямо 18-годишното пострадало момиче. Това каза на брифинг районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова, предаде Агенция "Фокус".

"За да прекрати досъдебното производство и върне делото на Районна прокуратура - Стара Загора, Районният съд в Пловдив е приел, че е на лице неяснота относно причиняването на черепно-мозъчната травма в обстоятелствената част на обвинителния акт", уточни тя.

По думите й съдът е приел, че описването на деянията в обвинителния акт е следвало на определено място при описването на хронологията на обвиняемото лице да се посочи, че е причинена черепно-мозъчна травма", допълни прокурор Димитрова и каза още, че това е направено, но не точно на това място.

"Гледаната точна на наблюдаващите прокурори, които се запознаха с аргументите на съда е, че няма допуснато съществено процесуално нарушение и още по-малко то да е съществено, което да води до нарушаване на правата на обвиняемото лице да разбере в какво е обвинено", убедена е районният прокурор.

По думите й затова наблюдаващите прокурори прецениха, че следва да изготвят протест, който ще бъде разгледан от Окръжен съд-Пловдив и той ще бъде изпратен днес за разглеждане от второинстанционния съд. "Ние ще изложим своите аргументи защо считаме за неоснователно това връщане. Но, ако не бъде уважен протестът, ние зачитаме преценката на съща, ще отстраним съобразно указанията, които ни е дал съдът, ще отстраним пропуските по обвинителния акт и незабавно ще го внесем за продължаване разгледането в Районен съд-Пловдив", посочи Димитрова.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега