Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стартира национална кампания за борба срещу нелегалната търговия на цигари

Стартира национална кампания за борба срещу нелегалната търговия на цигари

Мотото: "С купуването на нелегални цигари се подкрепят различни форми на организирана престъпност".

МВР и  Българската асоциация на тютюневата индустрия (БАТИ) стартираха национална информационна кампания за борба срещу нелегалната търговия на цигари. Партньори в начинанието са Агенция "Митници" и "Център за изследване на демокрацията", посочват от пресцентъра на вътрешното ведомство.

Целта на инициативата е повишаване на осведомеността за връзката между контрабандата с тютюневи изделия и организираната престъпност - съществен проблем за държавата и обществото, тъй като нелегалната търговия лишава страната от бюджетни приходи и влияе негативно върху законния бизнес и заетостта в България.

Последните проучвания на нивата на незаконната търговия с цигари показват положителна тенденция през последните няколко години, достигайки най-ниските нива от около 7% за второто тримесечие на 2017 г. Въпреки положителната тенденция на спад в сивия сектор, компаниите от сектора и правоприлагащите органи целят изостряне на вниманието към проблема за постигане на още по-добри резултати в борбата срещу незаконната търговия.

Основното послание на кампанията, което компаниите от БАТИ, МВР, АМ и ЦИД отправят, е че с купуването на нелегални цигари се подкрепят различни форми на организирана престъпност. Това послание ще се разпространява чрез билбордове в София, Пловдив и Варна, както и с постери в общо шестнадесет града в страната.

През 2017 г. на територията на страната и по границите от структури на МВР и от Агенция „Митници“ са иззети над 50 млн. къса цигари, пури и пурети, както и над 48 000 кг тютюн за пушене (вкл. тютюн за наргиле). Предотвратените от двете институции преки щети за бюджета от незаплатен акциз са в размер на над 18,5 милиона лева.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега